Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον Ορχομενό και στο Δ.Δ. Αγίου Δημητρίου


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η Εθνική Επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Η μαθητιώσα νεολαία του Ορχομενού, παρέλασε και φέτος στην κεντρική οδό της πόλης μας, με τις πλούσιες ρουμελιώτικες ενδυμασίες, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Ορχομενού.



Εξίσου εντυπωσιακό και το γυναικείο τμήμα με τις σημαίες της επανάστασης, άλλη μια ακόμη διαφορετική νότα του φετινού εορτασμού, το οποίο και απέσπασε την προσοχή όλων.
Πανηγυρικό της ημέρας στη δοξολογία που έγινε στον Ευαγγελιστή Λουκά, εκφώνησε η Διευθύντρια του ολοήμερου νηπιαγωγείου Ορχομενού, κα. Φρόσω Σπυροπούλου, στέλνοντας πολύ ζωντανά και ουσιώδη μηνύματα, αποσπώντας τα συγχαρητήρια των επισήμων.
Η λιακάδα που τελικά επικράτησε της βροχής, μάλιστα, επέστρεψε στη συνέχεια σε μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν το σύνολο της παρέλασης, η οποία όπως πάντα, ολοκληρώθηκε με την Δημοτική μπάντα. Και ποιος δεν πρόσεξε μάλιστα, πως φέτος η Φιλαρμονική του Ορχομενού έστειλε και ένα … εθνικό μήνυμα, παιανίζοντας σε καιρούς πονηρούς το «Μακεδονία ξακουστής…» αποσπώντας το χειροκρότημα του κόσμου.
Την φετινή παρέλαση παρακολούθησε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Καποδιστριακού Δήμου Ορχομενού, ενώ την πόλη του Ορχομενού τίμησε με την παρουσία του και το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ. Άκης Βαγιάκος.
Ακολούθησε, όπως πάντα, δεξίωση στο Δημοτικό Κατάστημα, όπου ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Υπερήφανος και το ΔΣ αντάλλαξαν ευχές με τους δημότες. Νωρίτερα, στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Αγίου Δημητρίου του Δήμου Ορχομενού, η μαθητιώσα νεολαία συνοδευόμενη από τους δασκάλους και κατοίκους παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία από τον εφημέριο πατέρα Ηλία, ενώ τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου, Βάσω Ποντικοπούλου.
Την δοξολογία του Αγίου Δημητρίου παρακολούθησε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος κ. Γιάννης Μπόλμπασης, ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας κ. Κώστας Ξηρογιάννης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ. Γιάννης Νταβαλούμης και Γιώργος Ζάχαρης, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: