Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Τα περάσαμε όμορφα...



Όντως! Τα περάσαμε όμορφα όσοι καταφέραμε και φέτος να ανέβουμε (ευτυχώς με τα πόδια, κι` διαμαρτύρονταν αυτοί που βαριούνται) στο λόφο της Δραγατσούλας και να ανταλλάξουμε ευχές για "Καλή Σαρακοστή" με τους φίλους ή τους συγγενείς μας.


Ο πολύ καλός καιρός, η λιακάδα δηλαδή, μας βοήθησε να απολαύσουμε τη μέρα αλλά η σχετική άπνοια δεν βοήθησε το πέταγμα του χαρταετού, για όσους είχαν έρθει αποφασισμένοι και γι` αυτό!

Φασολάδα, όσοι δοκίμασαν, είπαν πως ήταν από τις καλύτερες όλων των χρόνων (άλλωστε είχαμε και το Μαμαλάκη - Τάκη Κουμπούρα επί της διαδικασίας) ενώ γενικά το σαρακοστιανό τραπέζι που μας προσέφερε ο Δήμος Ορχομενού ήταν πλούσιο... εάν και σε καιρούς χαλεπούς!

Ενδιαφέρουσα και συνάμα συγκινητική ήταν και φέτος η παρουσία των μικρών Ορχομένιων που - είτε στην αγκαλιά των παππούδων τους, είτε από το χέρι των γονιών τους - συμμετείχαν στα Κούλουμα του Ορχομενού στο λόφο της Δραγατσούλας, με φόντο το Μακεδονικό Κάστρο της πόλης μας - σήμα κατατεθέν του Ορχομενού, μια εικόνα αναλλοίωτη επίσης στο πέρασμα των χρόνων...

Μια από αυτές τις εικόνες σας μεταφερουμε μαζί με τις ευχές μας "να ` μαστε καλά και του χρόνου!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: