Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Έγκλημα ή αδιαφορία;


Η διπλανή φωτογραφία είναι από το δρόμο στην έξοδο του Ορχομενού προς το χωριό όπου εκατέρωθεν υπάρχουν κάποιες δεκάδες σπίτια γύφτων.
Σε δυο-τρία σημεία του δρόμου όπου υπάρχουν σχάρες αποχέτευσης έχουν βγάλει λοιπόν οι γύφτοι πλαστικές δεξαμενές και κανονικές μπανιέρες μπάνιου και όλη τη μέρα πλένουν ολόκληρα αγροτικά με χόρτα για τη λαϊκή.
Εννοείται ότι δεν πληρώνουν τέλη στο Δήμο για την κατανάλωση του νερού και ότι αυτή η δουλειά έπρεπε να γίνεται στις στέρνες και στα ποτάμια κι όχι με το νερό που είναι για οικιακή χρήση.Οι βρύσες είναι όλη τη μέρα ανοιχτές και αφού τελειώσουν το απόβραδο ρίχνουν κι ένα πλύσιμο στο δρόμο οι γύφτισσες, σαν παστρικές που είναι.
Το καλοκαίρι ανοίγουν και μερικές τέντες για τον ήλιο καταλαμβάνοντας το μισό οδόστρωμα. Τώρα αν φταίει ο Δήμος, η Αστυνομία, εγώ που είμαι ρατσιστής ή ο φούφουτος, δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι δε μιλάει κανείς αλλά κάποιος πρέπει να βγάλει το φίδι από την τρύπα γιατί όπως λέει κι ο Βέγγος σε μια παλιά ελληνική ταινία που πρόσφατα έγινε και τραγούδι «στο τέλος θα βγει το φίδι και θα μας φάει όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: