Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Τι έγινε χθες το βράδυ στην Δημοτική Συνέλευση της Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Δήμου Ορχομενού…

Με μια παραγωγική συζήτηση για την πορεία προς τις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου καθώς και για το γενικότερο πολιτικό μήνυμα που θα πρέπει να στείλουν οι πολίτες και δη οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση με την αθρόα συμμετοχή τους στις κάλπες ολοκληρώθηκε η χθεσινοβραδινή Δημοτική Συνέλευση της Τ.Ο ΠΑΣΟΚ στο Δήμο μας, η δεύτερη ύστερα από την μαζική συνάντηση στο Δίστομο στα μέσα του περασμένου μήνα. Η συμμετοχή του κόσμου κρίθηκε ικανοποιητική από την Τ.Ο ενώ έντονη ήταν και η παρουσία αρκετών– οργανωμένων μεν – αλλά νέων ανθρώπων.
Την συζήτηση συντόνισε ο οικοδεσπότης Γραμματέας της Τ.Ο Ορχομενού κ. Βαγγέλης Δέδες, ο οποίος και καλωσόρισε πρωτίστως τον Υπεύθυνο Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ και για τη Βοιωτία κ. Θεόδωρο Τσίκα, τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ν. Βοιωτίας κ. Γιώργο Σιδέρη, την Αναπληρωτή Γραμματέα κ. Βαγγελιώ Γρανιτσιώτη καθώς και τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλη Τόγια, που πάντοτε πλαισιώνει τις κομματικές αυτές συναντήσεις του κόμματός του, σε όποια πόλη ή χωριό του Νομού μας κι` αν διοργανωθεί.
Ακολούθως, καλωσόρισε τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου κκ. Βάσω Τσόνογλου και Άρια Αγάτσα, του υποψηφίους, επίσης, βουλευτές στις τελευταίες εθνικές εκλογές και στελέχη του Κινήματος κκ. Άκη Βαγιάκο και Κώστα Γκιζίμη, τον Αντινομάρχη Βοιωτίας κ. Λουκά Καράντζαλη, το Νομαρχιακό Σύμβουλο κ. Γιώργο Παπαργύρη, τον Επικεφαλή της Μειοψηφίας του Δήμου κ. Κώστα Ξηρογιάννη και τους Δημοτικούς Συμβούλους της Δημοτικής Παράταξης «ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» ενώ ακόμη θερμότερο ήταν το καλωσόρισμα στα δεκάδες στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Πρώτος έλαβε το λόγο ο Γραμματέας της Νομαρχιακής κ. Γιώργος Σιδέρης, ο οποίος και έκανε ένα απολογισμό έργου για τις έως σήμερα δράσεις του κομματικού μηχανισμού στο Νομό μας, μίλησε για «πολύ καλή πορεία και επιτυχή αναδιάταξη των Τοπικών Οργανώσεων» ενώ αναφέρθηκε και στην ετήσια οικονομική συνεισφορά των μελών του ΠΑΣΟΚ. Θέμα με το οποίο καταπιάστηκε και ο Υπεύθυνος Οργανωτικού του Κινήματος κ. Θοδωρής Τσίκας, ο οποίος εξήγησε πως πρόκειται για μια προσπάθεια «οικονομικής αυτοδυναμίας του κόμματος, ώστε το ΠΑΣΟΚ να μην έχει κανένα μυστικό χρηματοδότη» όπως είπε χαρακτηριστικά ενώ εξήγησε και τις λεπτομέρειες για την κάρτα μέλους.
Επίσης ο κ. Τσίκας, μεταξύ άλλων, στάθηκε στην αξία των ορθά οργανωμένων Τ.Ο καθώς «εγγυητής των δεσμεύσεων μας είναι η ορθή λειτουργία τους, η ορθή λειτουργία ενός ισχυρού κόμματος» όπως τόνισε. Παράλληλα, ανέπτυξε την ατζέντα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ με την οποία θα προχωρήσει έως τις Ευρωεκλογές και έστειλε το παρακάτω πολιτικό μήνυμα: «Σύντροφοι, λέμε ΟΧΙ στην χαλαρή ψήφο των Ευρωεκλογών».
Στη συνέχεια – και σύμφωνα με τις σχετική οδηγία του ΠΑΣΟΚ που εκδόθηκε προκειμένου να τηρείται ένα τυπικό σχέδιο διοργάνωσης κομματικών εκδηλώσεων – χαιρετισμό απηύθυνε ο Βουλευτής του Κινήματος κ. Βασίλης Τόγιας.
Ο κ. Τόγιας αναφέρθηκε και εκείνος στην πολιτική ατζέντα που έχει θέσει το πολιτικό συμβούλιο, εξήγησε πως ψηλά σ` αυτή βρίσκεται η μαζική συμμετοχή των ψηφοφόρων στις κάλπες για τις Ευρωεκλογές, αναφέρθηκε στη σκανδαλολογία των ημερών αλλά και «σ` αυτά που έχει υποστεί ο κόσμος από αυτή την κυβέρνηση», όπως είπε. Ακόμη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην χρηματοπιστωτική κρίση. «Στην Ελλάδα είχαμε ένα μεγάλο ραντεβού. Η εξωτερική κρίση ήρθε και συνάντησε την εσωτερική κρίση που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση της ΝΔ» είπε. Και συνέχισε με αναφορές στην εμπιστοσύνη του κόσμου στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στον αγώνα «που πρέπει να διαφυλάξουμε», όπως είπε «να παραμείνουμε μια μεγάλη, συλλογική παράταξη και να κάνουμε γνωστές τις προτάσεις μας» τόνισε ο κ. Τόγιας.
Ακολούθως, άνοιξε κατάλογος ομιλητών όπου το λόγο έλαβαν διαδοχικά τα Μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που τίμησαν με την παρουσία τους την Δημοτική Συνέλευση, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ. Άκης Βαγιάκος, τα μέλη της Τ.Ο. Ορχομενού κκ. Γιώργος Σαλαγιάννης και Δημήτρης Κοντοθανάσης, ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας του Δήμου Ορχομενού κ. Κώστας Ξηρογιάννης και Υποψήφιος Δήμαρχος στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές από το ΠΑΣΟΚ καθώς και ο Κώστας Γκιζίμης, επίσης επί σειρά ετών Δήμαρχος της πόλης μας, Νομαρχιακός Σύμβουλος και στέλεχος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, ο οποίος – μεταξύ άλλων – θύμισε στην Τ.Ο Ορχομενού και τα μέλη της την απώλεια ενός σημαντικού τοπικού στελέχους, του αείμνηστου Μιχάλη Ντινιά, αποσπώντας ένα θερμό χειροκρότημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: