Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Συναυλία του Τάκη Φαραζή στο Τροφώνιο Ωδείο


Συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις του 3ου τριμήνου 09 το Τροφώνιο Ωδείο διοργανώνει συναυλία με τον γνωστό πιανίστα Τάκη Φαραζή. Ο καλλιτέχνης παίξει πιάνο παρουσιάζοντας το βιβλίο -cd του "24 τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι για νέους πιανίστες" την Παρασκευή, 8 Μαϊου στις 9 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τροφώνιου Ωδείου (Μπουφίδου 39, Λιβαδειά).

Λίγα λόγια για το Βιβλίο-cd
Το Φεβρουάριο κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Fagotto δύο εξαιρετικά μουσικά βιβλία με τίτλο «24 τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι για νέους πιανίστες», από τον πιανίστα Τάκη Φαραζή.
Τα βιβλία συνοδεύονται από CD που κυκλοφόρησε από την εταιρεία Σείριος σε συμπαραγωγή με τις εκδόσεις Fagotto, και περιλαμβάνει τις πιανιστικές διασκευές της έκδοσης καθώς και ορισμένες ενορχηστρωμένες εκδοχές για μικρά μουσικά σύνολα.
Οι διασκευές των τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι ξεκίνησαν με καθαρά εκπαιδευτικό στόχο απο τον Τάκη Φαραζή και προέκυψαν πολύ αυθόρμητα σαν μια ανάγκη για να πλουτίσει το ρεπερτόριο στα μαθήματα πιάνου που κάνει χρησιμοποιώντας και ρεπερτόριο του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού, ανάμεσα στα κομμάτια από διάφορα είδη μουσικής που διαλέγει για τα μαθήματα.
Είναι φανερή η ευαισθησία του Τάκη Φαραζή για τις νεότερες ηλικίες και το εγχείρημα του να διασκευάσει τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι για τα αρχικά στάδια σπουδής του πιάνου είναι ένα πολύ σημαντικό, δεδομένου του ότι –όπως ο αναφέρει στον πρόλογο των βιβλίων– η ήδη υπάρχουσα βιβλιογραφία με διασκευές τραγουδιών του Χατζιδάκι απευθύνεται σε πιο προχωρημένους σπουδαστές. Στα βιβλία υπάρχει παράρτημα μουσικών όρων και οι στίχοι των τραγουδιών, κι έτσι εκτός από τους νέους πιανίστες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από εκπαιδευτικούς όχι μόνο στα Ωδεία αλλά και στα σχολεία.
Σε συνδυασμό με το CD το οποίο –παρόλο που κυκλοφορεί και αυτόνομο– συνοδεύει τα βιβλία σαν βοηθητικό υλικό για τη μελέτη των διασκευών.

INFO:
20 χρόνια ΤΡΟΦΩΝΙΟ ΩΔΕΙΟ
Αναγνωρισμένο από το κράτος
Μπουφίδου 39, Λιβαδειά
τηλ. 2261087570, 2261027437
fax. 2261087571
e-mail:
trofonio-odeio@ath.forthnet.gr
URL: http://trofonio-odeio.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: