Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Ο Γιώργος Γκικόπουλος υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ


Μια θέση στην Ευρωβουλή διεκδικεί στις επικείμενες Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου 2009 ο Νομαρχιακός Σύμβουλος και στέλεχος του ΚΚΕ στο Νομό μας κ. Γιώργος Γκικόπουλος. Την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του έκανε χθες λίγες ημέρες σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ. Από την πλευρά μας αξίζει να επισημάνουμε πως είναι πολύ σημαντικό να επιλεγεί ένα πολιτικό στέλεχος από το Νομό μας για το Ευρωψηφοδέλτιο ενός κόμματος με μακρά πολιτική ιστορία – έστω και στην 7η θέση - γι`αυτό και του ευχόμαστε ολόψυχα «καλή επιτυχία»!

«Είναι τιμή και προσωπικά για μένα αλλά και για κόμμα μας η επιλογή μου να συμμετάσχω στο Ευρωψηφοδέλτιο του Κομμουνιστικό Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ). Πιστεύουμε πως μέσα από τις Ευροεκλογές θα αναδειχθούν και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο ρόλος των κομμάτων που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές που εφαρμόζει. Θα αναδειχθεί η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ που αφορά και την Ευρωβουλή αλλά και την χώρα μας ενώ μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία θα μπορέσω να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στους στόχους του κόμματός μας που δίνει καθημερινά μάχη για την υπεράσπιση των εργαζομένων, των μικρομεσαίων αγροτών, των μικρών επαγγελματιών και όλων των λαϊκών στρωμάτων. Θεωρώ πως όσο ενισχυμένο θα βρεί το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, τόσο καλύτερα θα εκπροσωπείται και θα ακούγεται η φωνή των λαϊκών στρωμάτων, προς όφελος του λαού και των εργαζομένων» μας είπε ο κ. Γκικόπουλος.
Ποια είναι η πολιτική ατζέντα του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές; Τον ρωτήσαμε…
«Εμείς λέμε ότι πρέπει να καταδικαστούν τα κόμματα που υπερασπίζουν τις πολιτικές της ΕΕ από τον κόσμο που έχει υποστεί στην πράξη αυτές τις πολιτικές που είναι εις βάρος τους. Λέμε ΟΧΙ στην ΕΕ και σ` αυτά τα κόμματα και ένα μεγάλο ΝΑΙ στην ενίσχυση του ΚΚΕ και σε μια Ευρώπη της φιλίας, της συνεννόησης, της συνεργασίας και των λαών. Η ΕΕ για εμάς όπως είναι στημένη εξυπηρετεί τα μεγάλο κεφάλαιο και την πλουτοκρατία!». Και καταλήγει: «Αυτό είναι για εμάς δεδομένο και απαιτητό. Πιστεύουμε πως η δραστηριότητα του ΚΚΕ σε όλους του τομείς και κυρίαρχα η μάχη που δίνει για τα λαϊκά συμφέροντα, συνειδητοποιείται από ολοένα και περισσότερο κόσμο και εκφράζεται μέσα από τις εκλογικές διαδικασίες. Μέσα από καλύτερους συσχετισμούς που θα συμβούν και στο Ευρωκοινοβούλιο θα μπορούμε από καλύτερες θέσεις να προασπίζουμε στενότερα τα συμφέροντα των ασθενέστερων» ήταν το μήνυμα που στέλνει εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: