Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Η Ιστορία, μας υποδέχεται στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης…


Το Σάββατο 20 Ιουνίου στις 20.00, ανοίγει τις πύλες του το ολοκαίνουργιο Μουσείο, στους πρόποδες του Ιερού Βράχου, το οποίο αποτελεί μια νέα κοιτίδα πολιτισμού για την Αθήνα και την Ελλάδα. Μέσα από τη συχνότητα της Δημόσιας Τηλεόρασης οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα εγκαίνια και να «ξεναγηθούν» μαζί με ηγετικές προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο.


Σε απευθείας σύνδεση με το χώρο του Νέου Μουσείου η ΝΕΤ θα μεταδώσει όλη την τελετή καθώς και την ξενάγηση την οποία έχει αναλάβει ο αρχαιολόγος και Πρόεδρος του Οργανισμού Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμανλής.
Την τελετή των εγκαινίων παρουσιάζουν ο Αλέξης Κωστάλας και η Μαργαρίτα Μυτιληναίου. Από τις 18.00 το απόγευμα με οικοδέσποινα τη Μαρία Χούκλη δείτε ένα ειδικό αφιέρωμα για το πώς δημιουργήθηκε η Στέγη της Ιστορίας. Στις 20.00 τη σκυτάλη παραλαμβάνει η Πηνελόπη Γαβρά.
Περισσότεροι από 100 τεχνικοί και δημοσιογράφοι και 37 κάμερες, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Βασίλη Βλαχοδημητρόπουλου θα μεταδώσουν λεπτό προς λεπτό τη λαμπρή τελετή των εγκαινίων του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης.

Σάββατο 20 Ιουνίου συντονιστείτε από τις 18.00 στη ΝΕΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: