Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Ολοκληρώθηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Χαιρώνειας


Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησαν οι φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε πρόσφατα ο Δήμος της Χαιρώνειας, τόσο στους διαμορφωμένους αρχαιολογικούς του χώρους όσο και στο Πνευματικό Κέντρο, με σκοπό να τραβήξει – θετικά αυτή τη φορά – τα βλέμματα όλων των Βοιωτών. Και τα κατάφερε αφού και η έκθεση γελοιογραφίας αλλά και η μουσικοθεατρική παράσταση με θέμα τον ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσο συγκέντρωσαν πλήθος κόσμου. Εξίσου επιτυχημένη ήταν και η εκδήλωση για την παρουσία των εκδόσεων του Δήμου την Κυριακή, 14 Ιουνίου 2009.

Αρχικά έγινε η παρουσίαση του λευκώματος του Δήμου, ακολούθησαν οι «Ιστορικές διαδρομές» από τον κ. Νίκο Καφετζόπουλο και στη συνέχεια οι «Εικόνες και στιγμές της καθημερινής ζωής» από τον κ. Δημήτριο Μπάκα. Ο Κώστα Τσαπρούνης παρουσίασε την επανέκδοση του βιβλίου του Τάκη Λάππα «Ο Λέων της Χαιρωνείας» και ο Στέργιος Πάνου το CD ROM του δήμου και την ανανεωμένη ιστοσελίδα ενώ η εκδήλωση έκλεισε με τις αναφορές στα τοπωνύμια της Χαιρώνειας και της ευρύτερης περιοχής από τη δική μας συγγραφέα κα. Τότα Τσάκου - Κονβερτίνο στο βιβλίο της "ΒΕΛΗ ΑΓΑΣ".
Θυμίζουμε πως στην Χαιρώνεια φέτος διοργανώθηκε η διεθνής έκθεση γελοιογραφίας με θέμα «Ο Εθνικισμός με χιούμορ στα Βαλκάνια» ενώ το Σάββατο 13 Ιουνίου 2009 στον Αρχαιολογικό χώρο της Χαιρώνειας με δωρεάν είσοδο παρουσιάστηκε η μουσικοθεατρική παράσταση με θέμα: «Γιάννης Ρίτσος - Ποιητής της Ρωμιοσύνης». Ομιλητής ήταν ο Ανδρέας Παγουλάτος, ενώ την αφήγηση έκανε η Εύα Κοταμανίδου. Μπουζούκι έπαιξε ο Χρήστος Κωνσταντίνου και κιθάρα ο Δημήτρης Παπαγγελίδης. Τραγούδησαν η Τζίνα Φωτεινοπούλου , ο Παναγιώτης Μπούσαλης , ο Θέμης Ροδαμίτης και συμμετείχε η χορωδία του Δήμου Χαιρώνειας.

Δείτε τι δήλωσε η Ορχομένια συγγραφέας κα Τότα Τσάκου - Κονβερτίνο...


Δεν υπάρχουν σχόλια: