Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στο “learning from peers”


Το ευρωπαϊκό δίκτυο υποστήριξης του ηλεκτρονικού επιχειρείν της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, eBSN (e-Business Support Network for Small & Medium Enterprises) καλεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα “learning from peers” που θα επιλέξει τις καλύτερες πρακτικές ηλεκτρονικού επιχειρείν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που σκοπό έχει να ενθαρρύνει την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ ευρωπαϊκών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσα από την ανάδειξη και την προβολή καλών παραδειγμάτων ΜΜΕ που υιοθέτησαν και έχουν αποδεδειγμένα ωφεληθεί από τις Τεχνολογίες Επικοινωνιών και Πληροφορικής (ΤΠΕ). Για την Ελλάδα, τον εθνικό συντονισμό του προγράμματος ανέλαβε το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ).
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “learning from peers” του eBSN θα αξιολογηθούν και θα επιλεγούν οι καλύτερες πρακτικές ηλεκτρονικού επιχειρείν μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ στη συνέχεια θα έχουν την ευκαιρία να προβληθούν μέσω μιας ειδικής έκδοσης που θα μεταφραστεί σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες και θα διανεμηθεί επίσης μέσα από ένα ευρύ πανευρωπαϊκό δίκτυο επικοινωνίας.
Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν εντάξει εφαρμογές ΤΠΕ, σε οποιοδήποτε φάση της επιχειρηματικής τους διαδικασίας (πχ. προμήθειες, μηχανοργάνωση, παραγωγή, τιμολόγηση, πώληση κ.α. ).
Η αξιολόγησή τους θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη την καινοτομία της πρακτικής, την απόδοση της επένδυσης, την επίδρασή της στο οικονομικό περιβάλλον της επιχείρησης (συνεργάτες, προμηθευτές, πελάτες κλπ) και την ευκολία μεταφοράς και υιοθέτησης της εν λόγω πρακτικής σε ομότιμες επιχειρήσεις.
Οι ελληνικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα “learning from peers” του eBSN, μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες καθώς και την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής στη διεύθυνση http://www.observatory.gr/. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές ηλεκτρονικά μέχρι τις 30/7/2009.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Βίκυ Κωστοπούλου (v.kostopoulou@observatory.gr) και τον κ. Θέμη Παππά (t.pappas@observatory.gr ) Παρατηρητήριο για την ΚτΠ, στο τηλέφωνο: 210 3313080.

Δεν υπάρχουν σχόλια: