Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Στο Δ.Δ. Κάστρου χτύπησε η καρδιά της παράδοσης


Τιμή στο πρόσωπο του Νομάρχη Κλέαρχου Περγαντά για την διαχρονική υποστήριξή του!

Με το μήνυμα «Να δώσουμε σ` αυτόν τον τόπο αυτό που του λείπει, μνήμη και συνέχεια…» για σχεδόν δύο εβδομάδες στο τέλος του Ιουλίου, το Δημοτικό Διαμέρισμα του Κάστρου του Δήμου Ακραιφνίας κατάφερε να συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας και να φανερώσει την δίψα για δημιουργία στον τομέα του πολιτισμού και όχι μόνο. Με την βοήθεια του Δήμου, του Τοπικού Συμβουλίου, του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ο Εκπολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάστρου διοργάνωσε και φέτος τα «ΚΩΠΑΙΑ 2009», μια σειρά πολιτιστικών, αθλητικών και επιμορφωτικών εκδηλώσεων για 9η συνεχή χρονιά. Μια από αυτές ήταν η πανηγυρική εκδήλωση παραδοσιακής μουσικής και παραδοσιακών χορών που έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης 15 Ιουλίου 2009.
Οικοδεσπότες και αυτών των εκδηλώσεων, όπως και του συνόλου των «ΚΩΠΑΙΩΝ 2009» ήταν ο διοργανωτής Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου του Κάστρου κ. Βασίλης Ζυγογιάννης καθώς και τα μέλη του ΔΣ Δημήτρης Νίκας, Λίστα Χαρχαρέα, Δημήτρης Ζυγογιάννης, Γιάννης Καραγιάννης και Βιβή Δριμούση αλλά και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Δ.Δ. Κάστρου κ. Γιώργος Ζυγογιάννης. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς – συνοδευόμενος από τον Αντινομάρχη κ. Νίκο Παπαναγιώτου, τον Νομαρχιακό Σύμβουλος κ. Γιώργο Παπαργύρη και τον Διευθυντή της ΝΑΒ και Νομαρχιακό Σύμβουλο κ. Κώστα Μπακομήτρο – ο οποίος τιμήθηκε από τον Εκπολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάστρου με μια αναμνηστική πλακέτα για την έμπρακτη υλική και ηθική υποστήριξη που παρέχει επί σειρά ετών στους σκοπούς του Συλλόγου. Παρόντες ήταν ακόμη οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ. Αλέκος Ζυγομήτρος και
Δημήτρης Μαρκώσης, ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Άκης Βαγιάκος, ο εφημέριος του Κάστρου, ο Πρόεδρος και μέλη του Συλλόγου Σακατσαναίων Νομού Βοιωτίας, μέλη του Λαογραφικού Ομίλου Λιβαδειάς, κ.α.
Στο τέλος οι κκ. Παπαναγιώτου και Ζυγογιάννης τίμησαν, επίσης με μια αναμνηστική πλακέτα, τους συμμετέχοντες χορευτικούς συλλόγους. Και του χρόνου!
Περισσότερα στo αυριανό φύλλο των ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ (www.neatisviotias.gr)
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ
Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: