Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Το πανηγύρι της Σκριπούς γιορτάστηκε στον Ορχομενό


Μεγαλοπρεπής ήταν και φέτος ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 23 Αυγούστου στον Ορχομενό, η οποία εξακολουθεί να εορτάζεται σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό, κατάλοιπο της εποχής όπου η «Παναγία η Σπριπού» λειτουργούσε ως ανδρικό μοναστήρι.
Πιστοί απ` όλη την Βοιωτία έσπευσαν και φέτος στο Ιερό προσκύνημα της πόλης του Ορχομενού, την χιλιόχρονη εκκλησιά της «Παναγίας η Σκριπού», ανήμερα της 23 Αυγούστου. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Ορχομένιος Μέγας Αρχιμανδρίτης πατέρας Αθηναγόρας Χρυσάνης- ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Οικουμενικού Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίου - και ακολούθησε η λιτανεία του επιτάφιου με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής έως και το ιστορικό κέντρο της πόλης, την πλατεία του Αγίου Σώστη, όπου σε λίγους μήνες θα την δούμε με άλλο πρόσωπο ύστερα από τα έργα ανάπλασης που εκτελεί η Δημοτική Αρχή.
Ο εφημέριος του Ναού της Παναγίας πάτερ Χαράλαμπος, στο κήρυγμα του δεν παρέλειψε για άλλη μια φορά να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν και βοηθούν στην αποκατάσταση του ιστορικού προσκυνήματος του Ορχομενού από την καταστροφική πυρκαγιά του ` 95, οι εργασίες του οποίο με το άνοιγμα του ΕΣΠΑ θα προχωρούν και οι εργασίες της Γ` φάσης, με την αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου.
Την πομπή συνόδευσε ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος, ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Παναγιώτης Υπερήφανος, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Παπαργύρης, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Λουκάς Τριανταφύλλου και Λουκάς Μέτας, ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας κ. Κώστας Ξηρογιάννης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ. Παναγιώτης Κραβαρίτης και Λάμπρος Ρόδης, ενώ κατά το διήμερο του εορτασμού παρέστησαν ακόμη ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Μιχάλης Γιαννάκης και οι πολιτευτές κκ. Άκης Βαγιάκος (ΠΑΣΟΚ) και Βάσω Ζητουνιάτου (ΛΑΟΣ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: