Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

8 ερωτήσεις στον Υπ. Βουλευτή Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλη Τόγια



Συνεχίζουμε την «γνωριμία» με τους υποψηφίους Βουλευτές με τον κ. Βασίλειο Τόγια, Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφιο στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, ένα ακόμη καθαρόαιμο στέλεχος της σοσιαλιστικής παράταξης στο Νομό μας! Ο πρωτοκλασσάτος πολιτικός άνδρας της Βοιωτίας, κατεβαίνει στον εκλογικό αγώνα ισχυρότερος από ποτέ, έχοντας πλέον και την εμπειρία αλλά και τη δύναμη να δουλέψει για τη Βοιωτία και τους ανθρώπους της. Ο κ.Τόγιας απαντά σε 8 ερωτήσεις μέσα από τις οποίες παρουσιάζει τις πολιτικές του θέσεις για τη νέα διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καθώς και τις δικές του προτάσεις για τη Βοιωτία.

κ. Τόγια συναντιόμαστε και πάλι εν όψει μιας νέας νίκης του ΠΑΣΟΚ, όπως αποτυπώνεται ξεκάθαρα από τις δημοσκοπήσεις. Ποιά είναι η δική σας εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα και στη Βοιωτία;
Η Βοιωτία είναι ένας Νομός με δημοκρατική παράδοση και δεδομένου ότι οι ευρωεκλογές ανέδειξαν το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα θεωρώ ότι αυτή η τάση θα αποτυπωθεί ακόμη πιο ισχυρά στις 4 του Οκτώβρη και το ΠΑΣΟΚ θα είναι μπροστά με σημαντική διαφορά. Παρόλα αυτά δεν εφησυχάζουμε. Στόχος μας είναι η αυτοδυναμία, γιατί σε μια περίοδο κρίσης, σαν αυτή που βιώνουμε, απαιτείται ισχυρή κυβέρνηση. Μέχρι να κλείσει η κάλπη συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Έχουμε ανάγκη την κάθε ψήφο, σε όλη την Ελλάδα και την Βοιωτία. Όσο πιο ψηλά αναδείξουμε το ΠΑΣΟΚ στο Νομό μας τόσο πιο δυνατή κάνουμε την Βοιωτία. Κανένας δεν περισσεύει, θέλουμε όλους τους πολίτες μαζί μας, ενωμένους για ένα καλύτερο μέλλον του Νομού μας και της Ελλάδας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου παρουσιάζοντας σπονδυλωτά το πρόγραμμά του ΠΑΣΟΚ έχει κάνει λόγο «για καλύτερες μέρες». Συνολικά τι νέο φέρνει στην πολιτική ζωή του τόπου το ΠΑΣΟΚ;
Ο Γιώργος Παπανδρέου δεσμεύθηκε για τα μέτρα που θα πάρουμε από τις πρώτες 100 μέρες και για μια διαφορετική αντίληψη διακυβέρνησης. Με διαφάνεια, με έλεγχο και λογοδοσία, με ενίσχυση των θεσμών και αυτονομία της πολιτικής.
Για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης έχουμε καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο κι έχουμε δεσμευθεί για νομοσχέδια που θα συμβάλλουν στη στήριξη του εισοδήματος, στην προστασία και ενίσχυση της απασχόλησης και στήριξη των ανέργων, στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, στο νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών με την καταπολέμηση της σπατάλης και την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων.
Στο ΠΑΣΟΚ του σήμερα, του Γιώργου Παπανδρέου, εγγυόμαστε στον πολίτη τα βασικά του δικαιώματα, που έχει χάσει όλα αυτά τα 6 σχεδόν χρόνια. Το δικαίωμα στην ασφάλεια, στην σύνταξη, στην υγεία, στην παιδεία. Το δικαίωμα να ζει με αξιοπρέπεια σε μια ανθρώπινη κοινωνία.

Τι απαντάτε στην ΝΔ που σας «κατηγορεί» για «μη ρεαλιστικές προτάσεις»;
Πρώτον, είναι υποκριτικό να μας κατηγορεί η ΝΔ που το 2007 δεν παρουσίασε κανένα πρόγραμμα και το μόνο πρόγραμμα που παρουσιάζει σε αυτές τις εκλογές είναι η «δέσμευσή» της ότι θα κάνει τους φτωχούς φτωχότερους.
Δεύτερον, έχουμε δώσει πειστικές απαντήσεις, κοστολογημένες και εφαρμόσιμες προτάσεις για την ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων, των αδύναμων τάξεων και την τόνωση της αγοράς. Γι’ αυτά επαρκούν 2,5-3 δισεκατομμύρια Ευρώ και στην διάρκεια της τετραετίας αποτελεί δέσμευσή μας η ενίσχυση της Παιδείας και της Υγείας με ποσοστό 5% επί του ΑΕΠ.

Προσωπικά, αισθάνεστε δικαιωμένος που από την πρώτη στιγμή στηρίξατε ξεκάθαρα τον Γιώργο Παπανδρέου και τις πολιτικές του;
Δεδομένου ότι μετά τις εκλογές του 2007 περάσαμε μια περίοδο αμφισβήτησης τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και του Προέδρου του, δεδομένου ότι περάσαμε μια εσωκομματική κρίση και μια περίοδο που οι δημοσκοπήσεις μας έφερναν μέχρι και τρίτο κόμμα, ναι πράγματι τώρα αισθάνομαι δικαιωμένος. Η στήριξή μου στον Γιώργο Παπανδρέου ήταν άμεση και ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή και σαφώς και υπάρχει δικαίωση από την στιγμή που όπως όλα δείχνουν το ΠΑΣΟΚ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση και ο Γιώργος Παπανδρέου ο αυριανός Πρωθυπουργός της χώρας.

κ. Τόγια, μέσα από ερωτήσεις σας και υπεύθυνο κοινοβουλευτικό έλεγχο έχετε δώσει εδώ και χρόνια το πολιτικό σας στίγμα. Ποια ζητήματα θα συνεχίσετε με την ίδια πυγμή να διεκδικείται για το Νομό μας;
Η Βοιωτία έχει πολλές προοπτικές ανάπτυξης, αλλά για να γίνει αυτό χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα και έργα. Ενδεικτικά αναφέρω:
- Οργάνωση της βιομηχανικής δραστηριότητας στον Νομό και δημιουργία των απαραίτητων οργανωμένων χώρων υποδοχής δραστηριοτήτων (ΒΙΠΕ και ΒΙΟΠΑ), για να σταματήσει η ανεξέλεγκτη βιομηχανοποίηση και η άναρχη εγκατάσταση βιομηχανικών συγκροτημάτων ενεργειακού χαρακτήρα μεγάλης κλίμακας. Πρέπει να δώσουμε ένα τέλος στην ασύδοτη ρύπανση και στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος.
- Μεγάλα, σύγχρονα έργα υποδομής στο Κωπαϊδικό Πεδίο
- Άμεση επέκταση του Προαστιακού Σιδηρόδρομου μέχρι την Λιβαδειά
-Ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού (θρησκευτικός, ιστορικός/αρχαιολογικός, προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού στους ορεινούς όγκους του Ελικώνα και του Κιθαιρώνα)

«Η πράσινη Ανάπτυξη» που είναι μια από τις βασικές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ θα περάσει εν τέλει και από τη Βοιωτία;
Στο όχημα της Πράσινης Ανάπτυξης η Βοιωτία έχει συγκριτικό πλεονέκτημα σε δύο βασικούς τομείς, στο τομέα του Τουρισμού και της ανάπτυξης της υπαίθρου και στον Τομέα της αγροτικής παραγωγής.
Με στόχο την άμεση και ισχυρή σύνδεση των επιχειρηματιών με την τοπική κοινωνία και την αγροτική γη θα μπορούσαν να αναπτυχθούν εξαιρετικές επιχειρήσεις αγροτουρισμού μικρής κλίμακας (παραδοσιακά καταλύματα και εστιατόρια τοπικής γαστρονομίας, Εργαστήρια παραγωγής και πρατήρια πώλησης τοπικών προϊόντων, Επισκέψιμα αγροκτήματα με εναλλακτικές τουριστικές δραστηριότητες.
Στον τομέα δε της αγροτικής παραγωγής, οι βιολογικές καλλιέργειες και τα προϊόντα ονομασίας προέλευσης που είναι το μέλλον της γεωργίας, θα μπορούσαν να αποτελέσουν την κορωνίδα της ανάπτυξης για τον τόπο μας.

Τι προσδοκάτε από την επόμενη – νικηφόρα όπως όλα δείχνουν – ημέρα των προσεχών εκλογών σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο;
Δεν αποζητώ ούτε προσδοκώ τίποτα σε ατομικό επίπεδο. Θα αγωνιστώ με όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο Νομό μας, για αλλαγή πορείας και στον τόπο μας.
Να κάνουμε ξανά την χώρα μας περήφανη, να κάνουμε την Βοιωτία ισχυρή. Με στόχο την εξασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών για μια ανθρώπινη κοινωνία προσδοκώ να βγούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται από το σημερινό αδιέξοδο και να οδηγήσουμε τον τόπο μας σε μία νέα αναπτυξιακή πορεία, με σεβασμό στο περιβάλλον, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Βοιωτίας.

Ποιό μήνυμα θέλετε να στείλετε στο εκλογικό σώμα;
Βρισκόμαστε όλοι μπροστά σε μία κρίσιμη επιλογή. Σε μία επιλογή που θα κρίνει το μέλλον του τόπου μας. Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση αλλά και στην δύναμη της Ελληνίδας και του Έλληνα. Η υπόθεση της αυτοδυναμίας είναι στα χέρια σας!
Με τη δέσμευση να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας, σας καλώ να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα στις 4 του Οκτώβρη. Δίνουμε ισχυρή εντολή στον Γιώργο Παπανδρέου. Ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ, για μια νέα αρχή για Δίκαιη Κοινωνία, Δυνατή Ελλάδα, Ισχυρή Βοιωτία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: