Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

«Να φύγετε να πάτε αλλού!»…


Καταφατικά αρνητικό ήταν το κλίμα που κυριάρχησε στο χθεσινό Νομαρχιακό Συμβούλιο Βοιωτίας (διαβάστε περισσότερα στο αυριανό φύλλο των ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ) στην συνεδρίασή για το θέμα της αναθεώρησης της μελέτης κατασκευής εργοστασίου ενέργειας με φυσικό αέριο στην περιοχή της Χαιρώνειας.
Σε μια φορτισμένη συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας τοποθετήθηκαν τόσο η πλευρά της ΕΝΕLCO όσο και οι Δήμοι Χαιρώνειας και Δαύλειας, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων τοποθετήθηκαν αναλυτικά κατά της επένδυσης τονίζοντας όλες τις πλευρές των αρνητικών επιπτώσεων από τη λειτουργία της μονάδας στην γειτονιά μας!
Χαρακτηριστική και ιδιαίτερα στοχευμένη ήταν, μεταξύ άλλων, η ερώτηση του Αντινομάρχη Εμπορίου κ. Λουκά Καράντζαλη ο οποίος αναρωτήθηκε «εάν πραγματικά τους ενδιαφέρει ως επενδυτές η κοινωνική αποδοχή της επένδυσής τους»; Μάλιστα, επέκτεινε το ερώτημά του λέγοντας «άραγε, θα επιμείνετε να θέλετε να φτιάξετε την μονάδα ενέργειας στην Χαιρώνειας μετά απ` όλη αυτή την αρνητική ατμόσφαιρα»;
Ξεκάθαρη απάντηση, ωστόσο, δεν πήρε, παρά μόνο πως «προσπαθούμε να βρούμε διαύλους επικοινωνίας και συνεννόησης με την τοπική κοινωνία».
Απάντηση που ερμηνεύεται - μ` άλλα λόγια - πως ... αρχίζουν να τα μαζεύουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: