Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Μύνημα Νίκης έστειλε από τη Λιβαδειά η Βάσω Τσόνογλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μήνυμα νίκης για το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου έστειλε από την Λιβαδειά όπου μίλησε η υποψήφια Βουλευτής Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη. Η κ. Τσόνογλου μίλησε στο κατάμεστο από κόσμο συνεδριακό κέντρο της Κρύας το βράδυ της Τετάρτης και για ακόμα μια φορά ευχαρίστησε τον κόσμο για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπο της.


Στην ομιλία της είπε μεταξύ άλλων :
«Η χώρα μας διανύει μια περίοδο κρίσης και πλέον το σύνθημα της αλλαγής είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. Το κοινωνικά καλύτερο συνδέεται άμεσα με το ΠΑΣΟΚ το Κίνημα των κοινωνικών κατακτήσεων. Η λύση για να βγει η χώρα από τέλμα στο οποίο την οδήγησε η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Καραμανλής είναι το ΠΑΣΟΚ.
Η χώρα χρειάζεται μια ηγεσία που ξέρει τα προβλήματα, έχει σχέδιο για την έξοδο από την κρίση και γνωρίζει που και πως πρέπει να επενδύσει για να την οδηγήσει σε αναπτυξιακή πορεία. Η απερχόμενη κυβέρνηση δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον για κανένα πρόβλημα του Νομού μας. Στα πέντε περίπου χρόνια διακυβέρνησης της χώρας δεν πραγματοποίησε ούτε ένα έργο παρά περιορίστηκαν να συνεχίσουν ορισμένα από αυτά που είχαν δρομολογηθεί από το ΠΑΣΟΚ και να εγκαινιάζουν τα έργα του.
Είναι ξεκάθαρο ότι οι πολιτικές που ακολούθησε η ΝΔ η οποία υποσχέθηκε την μεγάλη αλλαγή έχουν φέρει την χώρα και τους πολίτες σε δύσκολο σημείο. Και όλα αυτά τα χρόνια απεδείχθη ότι η Ν.Δ. κυβέρνησε χωρίς όραμα, χωρίς σχέδιο, αδιαφόρησε για τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, τον συνταξιούχο, τον άνεργο νέο, την άνεργη μητέρα. Ο μοναδικός δρόμος για να βγει το τόπος από το αδιέξοδο είναι η στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου Γιώργου Παπανδρέου».
Επίσης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων θεμάτων και στα προβλήματα στον τομέα της Παιδείας που όπως είπε «για το ΠΑΣΟΚ η Παιδεία είναι μοχλός ανάπτυξης» καθώς και στα οξυμμένα προβλήματα των αγροτών σημειώνοντας ότι «ο αγρότης σήμερα είναι ο πλέον παραμελημένος πολίτης, είναι εκείνος που δεν αντέχει το κόστος παραγωγής και για να καλύψει τα χρέη του δανείζεται χωρίς να γνωρίζει αν θα εισπράξει για να καλύψει τα έξοδα του και αν θα του μείνει τίποτα να ζήσει την οικογένεια του».
Στα θέματα της απασχόλησης εστίασε και στα εργασιακά ζητήματα τους εργαζόμενους και τους άνεργους δηλώνοντας ότι ίδια και το ΠΑΣΟΚ είναι δίπλα τους διότι πρωταρχικό μέλημα του Κινήματος είναι η στήριξη τους, είναι το δικαίωμα στην εργασία .
«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί με όλα εκείνα τα συμφέροντα που πήγαν την χώρα πίσω, εκείνα τα συμφέροντα που γιγάντωσαν την διαφθορά και έβαλαν στην άκρη την διαφάνεια, μια λέξη άγνωστη στην απερχόμενη κυβέρνηση, στον απερχόμενο πρωθυπουργό.
Έχουμε και σχέδιο έχουμε και προτάσεις για την δημιουργία ενός κράτους που θα σέβεται και θα υπηρετεί τον πολίτη κα σας καλώ να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ με μια ισχυρή εντολή για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση που θα φέρει τον πολίτη στο επίκεντρο»
είπε στην ομιλία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: