Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΙΟΡΤΗ (ναί!!) ΠΕΣΤΡΟΦΑ (όχι;;)



Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου η πολυαναμενόμενη γιορτή της πέστροφας στον Ορχομενό, στην κεντρική πλατεία της πόλης οι τραγουδιστές Δημήτρης Μπάσης και Γιώτα Νέγκα έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και ξεσήκωσαν τον κόσμο που κατέκλυσε την πλατεία, γράφει σήμερα το http://www.askalafos-gr.blogspot.com, το οποίο και αναδημοσιεύουμε, συγχαίροντάς τους για την πολύ καλή, σφαιρική και ολοκληρωμένη παρουσίαση της βραδιάς από την οποία απουσιάζαμε!

Μετά την πρώτη αναβολή της γιορτής (18/09) λόγω κακοκαιρίας ο κόσμος έδειχνε λίγο μουδιασμένος και άργησε να εμφανιστεί. Από την ώρα που ανέβηκαν στην σκηνή (λίγο μετά τις 9.00) οι δύο καλλιτέχνες πλήθος κόσμου κατέφθασε και απόλαυσε τις μελωδίες των δυο τραγουδιστών στα τραπέζια της πλατείας που έστησαν τα γύρω μαγαζιά μέχρι τις 01.00 που τελείωσε η συναυλία.Αν εξαιρέσουμε τα κακώς κείμενα (αναφέρονται παρακάτω)της εκδήλωσης, θα δούμε ότι οι κάτοικοι του Ορχομενού περίμεναν πως και πως αυτή την εκδήλωση και το διασκέδασαν με την ψυχή τους .Μετά τα πρώτα γνωστά τραγούδια δεν άργησαν να ακουστούν και τα χορευτικά, οι συνήθεις ύποπτοι φυσικά δεν χάσανε την ευκαιρία και ανέβηκαν στην "πίστα" τον χορό έσυραν αρχικά το χορευτικό της Π.Π.Ο. και ακολούθησαν όσοι δούλευαν στα τρία περίπτερα και εν τέλει όλοι οι μερακλήδες του τόπου.Όσο για τους μαγαζάτορες πέριξ της πλατείας αν και δεν προλάβαιναν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο προφανώς αποζημιώθηκαν με το παραπάνω από την κατανάλωση φαγητού και ποτών στη εκδήλωση και θα έπρεπε να ευχαριστούν την Δημοτική Αρχή που δεν ακύρωσε τελείως την φετινή γιορτή.

TA ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ
Εμφανής ήταν η απογοήτευση από την πρώτη ακύρωση της γιορτής λόγω βροχής και στα περίπτερα που στήθηκαν στην είσοδο της πλατείας. Ενώ ο προγραμματισμός προέβλεπε 6 τουλάχιστον περίπτερα συλλόγων εντούτοις στήθηκαν μόνο τρία, των οποίων βέβαια η δράση είναι συνεχής στα δρώμενα του τόπου.Συγκεκριμένα συναντήσαμε τα περίπτερα των :
α) Π.Π.Ο.(Πρωτοβουλία Πολιτών Ορχομενού)όπου ο πρόεδρος με ενεργά νεαρά μέλη υποδεχόταν τους επισκέπτες και τους έδειχναν το έργο του συλλόγου στο πλούσιο φωτογραφικό υλικό που είχαν στημένο.
β) Ο Παραδοσιακός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ορχομενού όπου εκτός από μπλουζάκια με το λογότυπο του συλλόγου οι επισκέπτες μπορούσαν να δούνε σε βίντεο αξέχαστες στιγμές από το Καρναβάλι Ορχομενού υπενθυμίζοντας το λόγο δημιουργίας του συλλόγου και ελπίζοντας να δραστηριοποιήσει τους συμπολίτες μας ώστε να γίνει πράξη το όραμα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΧΟΜΕΝΙΩΝ για αναβίωση του Καρναβαλιού το 2010.
γ) Σ.Ν.Ο.(Σύλλογος Νέων Ορχομενού)Η νέα γενιά του τόπου είναι παντού, και μας δείχνει ότι είναι έτοιμη για δράση και φυσικά το μέλλον τους ανήκει, οι επισκέπτες ενημερώθηκαν από τα μέλη της Νεολαίας Ορχομενού για την δράση τους και εντυπωσιάστηκαν με το βίντεο για την εξοικονόμηση νερού (βραβεύτηκαν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό νέων).αν και η προσέλευση δεν ήταν η επιθυμητή εντούτοις συγχαρητήρια σε όλους τους υπεύθυνους των συλλόγων και καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο τους.

ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ
Πλήθος πολιτικών στελεχών κατέφθασε στο χώρο της πλατείας στην προσπάθεια τους, εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 4ης Οκτώβρη , να γνωρίσουν τους πιθανούς ψηφοφόρους τους. Από το κυβερνών κόμμα ο υποψήφιος βουλευτής κ. Κουτσούμπας Ανδρέας παρακολούθησε τους δυο καλλιτέχνες παρέα με τον δήμαρχο Ορχομενού και μίλησε με φίλους του κόμματος.Από την άλλη σύσσωμο το εκλογικό σώμα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στο τραπέζι των κ κ. Ξηρογιάννη Κώστα, Αγραφιώτη Σεραφείμ και Βαγενά Δημήτρη. Συγκεκριμένα οι κκ. Αγάτσα Άρια, Βαγιάκος Άκης, Γεωργίου Ευάγγελος, Παπαθανασίου Βασίλειος, Τόγιας Βασίλειος και Τσόνογλου Βασιλική διασκέδασαν μαζί με τον νομάρχη Βοιωτίας κ. Κλέαρχο Περγαντά, τον αντινομάρχη κ. Καράντζαλη Λουκά και τους νομαρχιακούς συμβούλους κ κ. Ζιώγα Γεώργιο και Παπαργύρη Γεώργιο και φάνηκαν σίγουροι για νίκη του κόμματος τους συνομιλώντας με ψηφοφόρους.Αρκετοί εξ αυτών επισκέφτηκαν και τα περίπτερα της εκδήλωσης δηλώνοντας πρόθυμοι να βοηθήσουν με όλες τις δυνάμεις τους όλους τους συλλόγους της τοπικής κοινωνίας.

ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ
Αναφέρουμε στο ρεπορτάζ την χθεσινή γιορτή ως συναυλία ή εκδήλωση κι όχι ως γιορτή της πέστροφας γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε πέστροφα ούτε για δείγμα!!! Συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια στην γιορτή της πέστροφας να μοιράζεται πέστροφα και ψωμί στους παρευρισκόμενους κι όχι να παραγγέλνουν σουβλάκια από τα γύρω εστιατόρια. Οι διοργανωτές υποστήριξαν ότι μοιράστηκε κάποια ποσότητα πέστροφας την προηγούμενη Παρασκευή και όση περίσσεψε (περί τα 500 κομμάτια) κλάπηκε από το αυτοκίνητο - ψυγείο που είχαν σταθμεύσει δίπλα στην πλατεία.
Εύλογα αναρωτιόμαστε : Είναι δυνατόν να πάνε έτσι απλά χαμένα τόσο λεφτά; Δεν μπορούσε να προβλεφθεί αυτή η κατάσταση και να φυλαχτεί το όχημα σε πιο ασφαλές μέρος;Υπήρχε η δυνατότητα να αγοραστεί νέα ποσότητα πέστροφας;ή δεν περίσσεψε τίποτα από τα χρήματα που δώρισε ο Γιάννης Πλούταρχος ; Μήπως δεν υπάρχει αυτή την εποχή άλλη τόση πέστροφα διαθέσιμη; Όποιον κι αν ρωτήσαμε χθες δεν λάβαμε καμία υπεύθυνη απάντηση, περιμένουμε (έστω και κατόπιν εορτής) την επίσημη τοποθέτηση της Δημοτικής Αρχής, ή απλά να μας πει αν μετονομάστηκε η εκδήλωση από γιορτή της πέστροφας σε γιορτή του σουβλακίου (;;;). Ας αφήσουμε όμως την γκρίνια και την μεμψιμοιρία γιατί οι δυο καλλιτέχνες έδωσαν τα πάντα πάνω στη σκηνή και μας αποζημίωσαν με το παραπάνω! Κλείνοντας δίνουμε θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και ελπίζουμε του χρόνου σε καλύτερη οργάνωση με ή χωρίς πέστροφα...

ΥΓ. Μας άρεσε πολύ και η γραφή αλλά και η λογική παρουσίασης του ρεπορτάζ του συνάδελφου blog http://www.askalafos-gr.blogspot.com που ανανεώνεται μέσα από τη «Συμμετοχική δημοσιογραφία πολιτών Δ. Ορχομενού» και το οποίο αναδημοσιεύουμε χωρίς να «κόψουμε» ούτε… και! Οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα της Π.Π.Ο στο Facebook για τις οποίες επίσης ευχαριστούμε! Και του χρόνου όλοι μαζί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: