Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Κλέαρχος Περγαντάς : «Τα νέα έργα στην Εθνική οδό να εξυπηρετούν τους εργαζόμενους στη Βοιωτία και την τοπική κοινωνία»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, μεταξύ του Νομάρχη Βοιωτίας Κλέαρχου Περγαντά, των αρμόδιων Αντινομαρχών κκ. Λουκά Καράντζαλη και Νίκο Παπαναγιώτου, του Προέδρου της ΤΕΔΚ κ. Νίκου Παπαγγελή, του΄Δημάρχου Οινοφύτων και εκπροσώπων των Εργατικών Κέντρων Λιβαδειάς και Θήβας και των ΚΤΕΛ Λιβαδειάς και Θήβας, διαμορφώθηκαν προτάσεις για να λειτουργήσει η Εθνική οδός για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των εργαζομένων του Νομού.
Όπως τονίζεται σε κοινό κείμενο, το οποίο διαβιβάζεται στο ΥΠΕΧΩΔΕ :
Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχτούμε τη μετατροπή του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ σε δρόμο που αποκλείει την τοπική κοινωνία από τη χρήση του. Η κατάργηση των στάσεων που υπάρχουν σήμερα, δημιουργεί μια απαράδεκτη κατάσταση, η οποία αποκλείει κυριολεκτικά τους χιλιάδες κατοίκους και τους εργαζόμενους, που μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Προτείνουμε :
- Την άμεση επαναλειτουργία των υφιστάμενων στάσεων, μέχρι την υλοποίηση των νέων στάσεων του αυτοκινητόδρομου.
- Την οριοθέτηση στάσεων με την υλοποίηση των αναγκαίων έργων διευθέτησής τους, στη γέφυρα Υπάτου, στη γέφυρα Ριτσώνας και στην έξοδο Σχηματαρίου.
- Την άμεση κατασκευή του ημικόμβου Οινόης Σχηματαρίου προς Αθήνα και του ημικόμβου Οινοφύτων προς Αθήνα
- Την υλοποίηση των έργων αναβάθμισης των παράπλευρων δρόμων, ιδιαίτερα στη βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων – Σχηματαρίου.
Όπως επισημαίνει ο Νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς: «Τα παραπάνω αποτελούν άμεσες και αναγκαίες παρεμβάσεις για την εξυπηρέτηση της τοπικής κοινωνίας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των εργαζομένων του Νομού. Ήδη υλοποιείται το πρόγραμμα ΣΥΝ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ μετακίνησης εργαζομένων και το οποίο με το κλείσιμο των στάσεων και των εξόδων του αυτοκινητόδρομου δεν μπορεί να συνεχιστεί.Θα πρέπει η Πολιτεία να μεριμνήσει έτσι ώστε οι σημαντικές προσπάθειες της Νομαρχιακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των Εργατικών Κέντρων για την προώθηση ανέργων στη βιομηχανική ζώνη του Νομού, να μην ακυρώνονται στο όνομα «αναπτυξιακών έργων εθνικής εμβέλειας». Η Εθνική ανάπτυξη να συνεργαστεί με την περιφερειακή ανάπτυξη, γιατί μόνο έτσι παράγεται όφελος για την κοινωνία και τους πολίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: