Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Στηρίζει την Διοικητική Μεταρύθμιση η ΚΕΔΚΕ αλλά ...επί της ουσίας θα τοποθετηθεί στο Τακτικό Συνέδριο τον Γενάρη


Την πάγια θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ανάγκη προώθησης της διοικητικής μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης της χώρας, περιλαμβανομένης και της διοικητικής αναδιάρθρωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επαναδιατύπωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση και με αφορμή τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων του υπουργού Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ. Ραγκούση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ ομόφωνα επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι στηρίζει τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, όπως έχει αποφασίσει στα τελευταία συνέδρια της Αυτοδιοίκησης.
Ειδικότερα το Δ. Σ. εμμένει στους όρους και τις προϋποθέσεις που τίθενται τόσο από το τελευταίο συνέδριο της Κυλλήνης, όσο και από τη μελέτη που εκπονήθηκε από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης για λογαριασμό της ΚΕΔΚΕ. Προϋποθέσεις που προβλέπουν την υλοποίηση ολοκληρωμένου προγράμματος αναδιάρθρωσης των δομών και των αρμοδιοτήτων της Δημόσιας Διοίκησης, συνοδευόμενο από αντίστοιχο πρόγραμμα οικονομικής μεταρρύθμισης.
Η ΚΕΔΚΕ αποφάσισε ότι θα συμμετέχει στο διάλογο που έχει ήδη δρομολογήσει το υπουργείο Εσωτερικών με εκπροσώπους της στις αντίστοιχες Επιτροπές, οι οποίες συστήνονται.
Παράλληλα όμως αναμένει από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος του έτους - σύμφωνα και με προφορική διαβεβαίωση του υπουργού Γ. Ραγκούση – την τελική πρότασή της για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, επί της οποίας θα τοποθετηθεί στο τακτικό συνέδριό της, που θα πραγματοποιηθεί 18 - 20 Ιανουαρίου 2010 στην Αθήνα.
Σε ότι αφορά στα τρέχοντα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ ομόφωνα αποφαίνεται ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί ούτε ένα ευρώ από τους θεσμοθετημένους πόρους των Δήμων. Επίσης ομόφωνα ζητά την επαναφορά του τέλους παρεπιδημούντων (2%) ή τη μόνιμη αναπλήρωσή του με πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: