Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

ΤΕΕ: Ημερίδα για την εξοικονόμηση ενέργειας


Ημερίδα με θέμα «Αστικό Περιβάλλον και εξοικονόμηση ενέργειας σε συνθήκες Κλιματικής Αλλαγής - Ο ρόλος των ΟΤΑ» διοργανώνει την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου το TEE σε συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ και την HELEXPO στο πλαίσιο της έκθεσης «POLIS 2009» στη Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρει το Επιμελητήριο στη σχετική του ανακοίνωση, στόχος της Ημερίδας είναι η εμπέδωση μιας νέας αντίληψης στη χρήση και κατανάλωση ενέργειας σε συνθήκες Κλιματικής Αλλαγής, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας για μια «Πράσινη Ανάπτυξη». Προστίθεται πως με θεματικές ενότητες, όπως η εξοικονόμηση ενέργειας και ο σχεδιασμός αστικού περιβάλλοντος και πρασίνου, θα παρουσιαστούν οι επιστημονικά επεξεργασμένες προτάσεις το TEE κατά τρόπο χρήσιμο τόσο στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο και τους μελετητές, κατασκευαστές και προμηθευτές τεχνολογιών και υλικών.
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Νικ. Γερμανός (αίθουσα Α, 2ος όροφος, Περίπτερο 8), με ώρα έναρξης στις 9 π.μ. και είσοδο ελεύθερη.
Θυμίζουμε πως στο Δήμο Ορχομενού την συζήτηση περί διερεύνησης από τον Δήμο της πόλης μας των δυνατοτήτων δημιουργίας και εκμετάλλευσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας έχει ανοίξει με επιστολή του προς τη Δημοτική Αρχή ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας κ. Κώστας Ξηρογιάννης στα τέλη του περασμένου μήνα. Δείτε
Πρόταση για εκμετάλλευση των ΑΠΕ κάνει ο Κώστας Ξηρογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: