Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

«Φιόρα Τιμής» … για έναν ακόμη επιστήμονα της πόλης μας!


Άρθρο του Καθηγητή στο ΤΕΙ Περιβάλλοντος και Οικολογίας Ιονίων Νήσων κ. Γιώργου Καρρή στην παρουσίαση του Τιμητικού – Επιστημονικού Τόμου για τον κκ. Χρυσόστομο Συνετό

Στο Α΄ Πανελλήνιο Συνέδριο των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος είχε την χαρά να εκπροσωπείται το Orchomenos Press (δείτε Ολοκληρώθηκε το Α΄ Πανελλήνιο Συνέδριο των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος) καταγράφοντας –μεταξύ άλλων – και στιγμιότυπα που αφορούν την ιδιαίτερη πατρίδα μας μέσα από την δραστηριότητα των Ορχομένιων συμπολιτών μας που δραστηριοποιούνται πολύ μακριά από τη πόλη μας, όπως είναι ο καθηγητής στο ΤΕΙ Περιβάλλοντος και Οικολογίας Ιονίων Νήσων κ. Γιώργος Καρρής, γιός του Προέδρου του Συλλόγου των Ορχομένιων της Αθήνας «Ο Μινύας» κ. Νίκου Καρρή.
Ο Ορχομένιος Βιολόγος και εξωτερικός συνεργάτης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας υπηρετεί επί σειρά ετών στο νησί της Ζακύνθου ενώ χάρις στις ιδιαίτερες οικολογικές ευαισθησίες του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου κκ. Χρυσοστόμου για την προστασία και ανάδειξη των βιοτόπων του νησιού αλλά και για την εδραίωση του Τμήματος Οικολογίας και Περιβάλλοντος, αποτελεί έναν από τους στενότερούς του συνεργάτες, ιδίως στην προστατευόμενη περιοχή των νήσων Στροφάδων.
Για το λόγο αυτό του ζητήθηκε να συνδράμει και προσωπικά μέσα από την προσωπική του αρθρογραφία με τίτλο «Στροφάδια: Τα γκαλαπάγκος του Ιονίου» στην ολοκλήρωση του τόμου Χαριστήριου Τόμου «Φιόρα Τιμής για τον Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο Β΄ Συνέτο», ο οποίος παρουσιάστηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αρκαδίων στη Σαρακινάδο από διακεκριμένους δασκάλους του Θεολογικού λόγου για την 50χρονη διακονία του κκ. Χρυσοστόμου ως Ποιμένας της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Στην παρουσίαση παρέστησαν δεκάδες Μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας, αλλά και άλλων Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών, κληρικοί και λαϊκοί σύνεδροι που συμμετέχουν στο Α΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Θρησκευτικού Τουρισμού, μεταξύ αυτών ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεώργιος, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Οσίου Λουκά του Στειριώτη π. Χρύσανθος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λεβαδεών της Αθήνας «Ο Λάμπρος Κατσώνης» και Γενικός Γραμματέας του K.E.R.I.E. κ. Πάνος Στάμου, κ.α.
Κατά την διάρκεια, μάλιστα, της τιμητικής εκδήλωσης για την τριπλή επέτειο του Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου και την παρουσίαση του Τιμητικού – Επιστημονικού Τόμου «Φιόρα Τιμής» έγινε η Ανακήρυξη του σε επίτιμο Καθηγητή του Ανώτατο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και μάλιστα του Τμήματος Τεχνολογίας Περιβάλλοντος και Οικολογίας (που εδρεύει στη Ζάκυνθο), η ίδρυση του οποίου οφείλεται στον ίδιο τον Μητροπολίτη.

To Orchomenos Press εύχεται και "εις ανώτερα" στον χαρισματικό κ. Γιώργο Καρρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: