Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Ικανοποίηση από το ΔΣ των Μικρασιατών Θήβας για τις κινήσεις του Δήμου

Στο πλευρό τους βρέθηκε
και η Βουλευτής Βάσω Τσόνογλου

Την ικανοποίηση του για την επίσκεψη του Δημάρχου, των αντιδημάρχων και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Θηβαίων στον Παλαιό Συνοικισμό, την Πέμπτη 26/11/2009 με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων που υπάρχουν στον συνοικισμό και των τραγικών συνθηκών διαβίωσης τόσο των Ελλήνων κατοίκων, όσο και των οικονομικών μεταναστών, οι οποίες αποτελούν ιδιαίετρα ανησυχητικό παράγοντα για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια, εξέφρασε με γραπτή της ανακοίνωση το ΔΣ της Ενωσης Μικρασιατών Θήβας.

Αναμένουμε την υλοποίηση των εξαγγελιών του Δημάρχου και θα παρακολουθούμε την ππορεία των ενεργειών της δημοτικής αρχής, παρεμβαίνοντας όπου κρίνουμε αναγκαίο πτος όφελος της συνοικίας και των κατοίκων της. Οφείλουμε ωστόσο να ζητήσουμε την συστράτευση όλων των φορέων της πόλης και του Νομού προκειμένου να βρεθεί οριστική, συνολική και εφικτή λύση στο πρόβλημα του Συνοικισμού, καταλήγει η ανακοίνωση.
Αξίζει να σημειωθεί πως στη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας βρέθηκε η Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη.
Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ άκουσε με προσοχή τις τοποθετήσεις και τις ανησυχίες των Μελών της Γενικής Συνέλευσης και των κατοίκων για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ιστορική συνοικία της πόλης της Θήβας. Η κ. Τσόνογλου στην παρέμβαση της τόνισε ότι είναι άμεση ανάγκη να ληφθούν μέτρα σε ότι αφορά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της παραμονής των αλλοδαπών κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης και που εγκυμονούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία και ασφάλεια. Η Βουλευτής κάλεσε από την πλευρά της όλους τους αρμόδιους και τους κατοίκους να συστρατευθούν ώστε ο Συνοικισμός να αποκτήσει ξανά την παλιά του αίγλη δηλώνοντας παράλληλα ότι βρίσκεται στο πλευρό του Δήμου Θηβαίων στις όποιες ενέργειες προγραμματίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: