Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Απολογισμός Έργου για την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων και για τη Βοιωτία




































Ολοκληρώθηκαν τα «Πρόγραμμα Συμπληρωματικής Εκπαίδευσης για Επιχειρηματίες, Αυτοαπασχολούμενους και Εργαζόμενους σε ΠΜΕ και ΜΜΕ»

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το Έργο «Πρόγραμμα Συμπληρωματικής Εκπαίδευσης για Επιχειρηματίες, Αυτοαπασχολούμενους και Εργαζόμενους σε ΠΜΕ και ΜΜΕ», το οποίο υλοποιήθηκε, με Ανάδοχο την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), στο πλαίσιο της Δράσης 8.2.4. του Επιχειρηματικού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (ΥΠΟΙΑΝ) και το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Στην απολογιστική εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε χθες στο ξενοδοχείο Divani Caravel, παρουσιάστηκαν σημαντικά στοιχεία που αφορούν την υλοποίηση του προγράμματος, στο οποίο συμμετείχε και η Βοιωτία, μέσω του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς και Θήβας, της Ένωσης Εμπόρων Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορχομενού, κ.α. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΕΔΕ για τη Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα κ. Σωτήρης Ατέσης που τον γνωρίσαμε μέσα από την συνεργασία του ΕΠΒ στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη από τα τέλη Οκτωβρίου` 09 αλλά και ο επιχειρηματίας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Διαδικασία ΑΕ και βοιωτικών συμφερόντων κ. Χρήστος Καινούργιος.

Ο Πρόεδρος της ΕΕΔΕ, κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, ανέφερε ότι το σοβαρό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι το πρόβλημα της Ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και τόνισε ότι η ΕΕΔΕ από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα συμμετέχει ενεργά στη διάχυση της γνώσης στις επιχειρήσεις που λειτουργούν στον ελληνικό χώρο. Ο κ. Λαμπρινόπουλος ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Κοινωνικούς Εταίρους, Επιμελητήρια και Εμπορικούς Συλλόγους, ΟΤΑ, ΥΠΟΙΑΝ αλλά και τον οργανωτικό μηχανισμό της ΕΕΔΕ, τονίζοντας ότι με τον απαράμιλλο επαγγελματισμό και την προσήλωση όλων, συντονίστηκε άριστα μια τόσο μεγάλη προσπάθεια. Κλείνοντας, ο Πρόεδρος της ΕΕΔΕ σημείωσε πως η κοινωνική προσφορά των επαγγελματιών της χώρας είναι απαραίτητη για την αειφόρο ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων.
Στη συνέχεια, η εκπρόσωπος του ΕΚΤ, κυρία Μ. Χατζηαντώνη, στην ομιλία της εστίασε στην αναγκαιότητα δημιουργίας μιας περισσότερο ανταγωνιστικής, διασυνδεδεμένης και πιο πράσινης οικονομίας, μέσα από την προώθηση της συμμετοχής στη δια βίου μάθηση, αφού η ποιοτική εκπαίδευση και κατάρτιση είναι ευθύνη όλων μας.
Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΕΔΕ, κ. Α. Ρούλιας, παρουσίασε αναλυτικά τα αποτελέσματα του Προγράμματος, ευχαριστώντας με τη σειρά του όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Το Πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 13.500.000 εκ. ευρώ, υλοποιήθηκε από τον Ιούνιο 2008 ως τον Δεκέμβριο 2009, σε 42 νομούς της χώρας, με τη συμμετοχή 85 ΟΤΑ και στις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας. Ο τελικός αριθμός συμμετεχόντων στα 715 προγράμματα κατάρτισης, ανήλθε σε 15.958 άτομα. Στους Συνεργαζόμενους Φορείς συγκαταλέγονται –για πρώτη φορά στα ελληνικά δρώμενα– Επιμελητήρια, Εμπορικοί Σύλλογοι, Επαγγελματικές Οργανώσεις, Σύνδεσμοι Επιχειρήσεων, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία Εργαζομένων, Α’ βάθμιες, Β’ βάθμιες και Γ’ βάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις Εργοδοτών και Εργαζομένων, Συλλογικοί Φορείς Εργοδοτικών Ενώσεων και Κοινωνικοί Φορείς.
Επίσης, στην εκδήλωση ο κ. Κ. Ρακοβίτης, Προϊστάμενος Μονάδας Β3 ΕΥΔ, ΕΠΑΕ, παρουσίασε τα αποτελέσματα των Δράσεων Ανθρώπινου Δυναμικού του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» ΕΠΑΝ Ι, ΚΠΣ 2000-2006, και ο κ. Κ. Κοκκινοπλίτης, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΕΠΑΕ, τα αποτελέσματα των Δράσεων Ανθρώπινων Πόρων του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» ΕΠΑΝ ΙΙ, ΕΣΠΑ 2007-2013. Σημαντικές ήταν οι τοποθετήσεις μερικών εκ των πολλών Συνεργαζόμενων Φορέων της Δράσης 8.2.4., όπως των κ.κ. Ν. Βασιλείου, Μέλους Δ.Σ. του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Β. Θωμαΐδη, Προέδρου Συνδέσμου Εξαγωγών Βορείου Ελλάδας, Π. Καρέλλα, Προέδρου Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Ν. Δολαψάκη, Προέδρου Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Ν. Ρώμνιου, Προέδρου Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών και Π. Τσιχριτζή, Προέδρου Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.
Την Βοιωτία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ. Κώστας Παπασπύρου, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Εμπόρων Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορχομενού κ. Ηλίας Κουμαντάνος και η γραμματέας της ΕΕΕΒΟ κα Ιωάννα Παναγιωτίδη. Υπενθυμίζεται ότι ο βασικός στόχος του Έργου ήταν η δημιουργία ανταγωνιστικών επιχειρήσεων, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των ΠΜΕ και ΜΜΕ, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Οι ενέργειες που έγιναν αφορούσαν δράσεις κατάρτισης και μεταφοράς τεχνογνωσίας στο ανθρώπινο δυναμικό των επιχειρήσεων σε τομείς όπως καινοτομία, ποιότητα, νέες τεχνολογίες και περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: