Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Παρουσία του κκ. Γεωργίου η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνα στο Δ.Δ. Ορχομενού


































Με κάθε λαμπρότητα και παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας κκ. Γεωργίου – που παρά το βεβαρημένο του πρόγραμμα βρίσκει χρόνο ακόμη και για τις πιο μικρές ενορίες – λαός και κλήρος γιόρτασαν και φέτος την μνήμη του θαυματουργού Αγίου Σπυρίδωνα στο ομώνυμο δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Ορχομενού. Εάν και η ανήμερα της γιορτής η κακοκαιρία δεν επέτρεψε σε πολλούς να μετακινηθούν, η εκκλησία του χωριού είχε γεμίσει ασφυκτικά από τους ενορίτες αλλά και επισκέπτες από τις γειτονικές πόλεις και χωριά. «Πρωταγωνιστής» της γιορτής ήταν, μεταξύ άλλων, ο εορτάζων πρόεδρος κ. Σπύρος Κατσούλης, ενώ το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος, ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Παναγιώτης Υπερήφανος, o Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Καράμπελας, ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας κ. Κώστας Ξηρογιάννης, κ.α.

Τον προστάτη του και εφόρου Αγίου Σπυρίδωνος, επισκόπου Τριμυθούντος, του θαυματουργού, γιόρτασαν και φέτος οι κάτοικο του νοικοκυρεμένου Δ.Δ. Διαμερίσματος του Δήμου Ορχομενού. Την εορτή λάμπρυνε με την παρουσία του ο κκ. Γεώργιος καθώς και πολλοί ιερείς του Καποδιστριακού Δήμου Ορχομενού με επικεφαλή τον εφημέριο του Ιερού Ναού, ιερομόνοχο πατέρα Σεραφείμ. Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας έκανε αναφορές στο βίο και τα θαύματα του Αγίου Σπυρίδωνα, θύμισε σε όλους πως το σκήνωμά του φυλάσσεται άφθαρτο στο ιερό νησί της Κέρκυρας ενώ μίλησε και με πολύ ζεστά λόγια για το όμορφο δημοτικό διαμέρισμα του Αγίου Σπυρίδωνα με το οποίο έχει συνδεθεί από πολλά πολλά χρόνια.
Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο κατά την παραμονή όσο και ανήμερα της μεγάλης εορτής πλήθος κόσμου παρακολούθησε τον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία, ενώ κανείς δεν έφυγε χωρίς… κέρασμα που δόθηκε, όπως κάθε χρόνο, στο Αγαθαγγέλειο Πνευματικό κέντρο του Ι. Ναού. Εκεί, οι χρυσοχέρες κυρίες του Συνδέσμου Αγάπης είχαν ετοιμάσει παραδοσιακά νηστίσιμα γλυκά και εδέσματα ενώ με τη βοήθεια και των άξιων επιτρόπων όλοι είχαν να κάνουν με την τάξη και τη φροντίδα του χώρου. Ενθουσιασμένος ο κκ. Γεώργιος από την περιποίηση και τη φιλοξενία των κατοίκων θέλησε να φωτογραφηθεί και φέτος μαζί τους και να τους ανταποδώσει την αγάπη του! Αξίζει ακόμη να αναφερθεί πως το μικρό αλλά πολύ ζωντανό χωριό του Αγίου Σπυρίδωνα, ανάμεσα στον Ορχομενό και τη Λιβαδειά, χαρακτηρίζεται και για την φιλοξενία του, ενώ πέρα από το προσκύνημα στον Άγιο Σπυρίδωνα, από τον οποίο έχει πάρει και την ονομασία του και το ομώνυμο Δημοτικό Διαμέρισμα, ο Άγιος Σπυρίδωνας ή τα την παλαιά του ονομασία λεγόμενο «Βρανέζι» χαρακτηρίζεται σήμερα και για τις δύο … ψησταριές του, τις οποίες επισκέπτονται, κυρίως από Παρασκευή έως και Κυριακή, επισκέπτες απ` όλη την πρώην επαρχεία Λιβαδειάς. Και του χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: