Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Παρουσιάστηκαν οι τόμοι του Δ’ Διεθνούς Συνεδρίου Βοιωτικών Μελετών




























Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Μακαριότατος κκ. Ιερώνυμος, ο Αντινομάρχης κ. Λουκάς Καράντζαλης και ο Πρόεδρος κ. Νίκος Κόλλιας

Παρουσία του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ. Ιερωνύμου, επιφανών Βοιωτών, ανθρώπων των γραμμάτων και των επιστημών, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και της επιστημονικής κοινότητας, έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, 16 Δεκεμβρίου 2009 στο αμφιθέατρο του «Μεγάρου Καρατζά» της Εθνικής Τραπέζης (Αιόλου 82-84 & Σοφοκλέους, πλατεία Κοτζιά), η παρουσίαση των πρακτικών του Δ’ Διεθνούς Συνεδρίου Βοιωτικών Μελετών. Το Orchomenos Press ήταν εκεί!

Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος κ. Νίκος Κόλλιας, συνοδευόμενος και από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ κκ. Π. Τούτουζα, Κ. Κωνσταντέλλο, Ν. Κεραμάρης, Σ. Σοφού – Νομικού, Κ. Σαρρή, Ε. Παύλου – Συμεωνίδου και Κ. Τούτουζα, ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν ακόμη ο από Θηβών και Λεβαδείας καθώς και ο Αντινομάρχης κ. Λουκάς Καράντζαλης.
Το πάνελ των ομιλητών που εισήγαγαν τους παρισταμένους στο πνεύμα του Δ` Συνεδρίου και αναφέρθηκαν εν τάχει στο σύνολο των εισηγήσεων των συμμετοχών τους απαρτίζονταν από τον Προϊστάμενο της Θ` ΕΠΚΑ κ. Βασίλειο Αραβαντινό (ο οποίος είχε και την διεύθυνση – ευθύνη για την επιμέλεια του 2τομου έργου) καθώς και ο κ. Καμυλάκης, ως εκπρόσωπος της επιστημονικής κοινότητας.
Όπως εξήγησε ο κ. Αραβαντινός και θα διαπιστώσει κανείς με την απόκτηση των τόμων είναι πως τα συνέδρια της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών καταφέρουν να καταγράφουν την Προϊστορία, την Ιστορία αλλά και σύγχρονα θέματα του Νομού μας, ενώ ένα διεθνές συνέδριο δίνει την μοναδική ευκαιρία να παρουσιαστούν και να συζητηθούν ως αποτελέσματα είτε νεότερου κύκλου αρχαιολογικών και αχαιομετρικών ερευνών είτε ως νεότερα ζητήματα.
Λίγο πριν το τέλος της παρουσίασης ο Πρόεδρος κ. Νίκος Κόλλιας εκ μέρους του Δ.Σ. της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλους όσους συνέβαλαν στην έκδοση των δύο τελευταίων τόμων «που έρχονται να συμπληρώσουν τους έξι τόμους των προηγουμένων συνεδρίων, όπου έχει καταγραφεί ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της Βοιωτίας και παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον για κάθε Βοιωτό και όχι μόνο!» όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Παρόντες ήταν ακόμη ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τ. Βουλευτής Βοιωτίας κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, ο πρώην Βοιωτός Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιος Σανιδάς, ο Δήμαρχος Κορώνειας κ. Μίλτος Νταλιάνης, ο τ. Δήμαρχος Σχηματαρίου κ. Ευάγγελος Γεωργίου, ο Δήμαρχος Τανάγρας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λεβαδεών της Αθήνας κ. Πάνος Στάμου και μέλη του ΔΣ, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Νομού Βοιωτίας κα Άντζελα Πανταζή Βασιληά, η Βοιωτή Διευθύντρια Μάρκετινγκ του Ραδιοφώνου της Εκκλησίας της Ελλάδος κα Κατερίνα Γκουλή, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: