Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

«Ο Ορχομενός μπορεί και πρέπει να παραμείνει αυτόνομος ή συνενωμένος με όμορους μικρούς σε πληθυσμό δήμους» τονίζει η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ορχομενού


Εν όψει των έκτακτων Δημοτικών Συμβουλίων σε Ορχομενό (Έκτατο ΔΣ έως το τέλος του μήνα για το Σχέδιο Καλλικράτης), Λιβαδειά (Σε μαζική αντίδραση καλεί τους Λεβαδείτες ο Αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Καλογήρου εν όψει του έκτατου ΔΣ ) καθώς και του Νομαρχιακού Συμβουλίου της προσεχούς Τετάρτης (Την προσεχή Τετάρτη συνεδριάζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο για τον Καλλικράτη! ), η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Ορχομενού, διά μέσου του Γραμματέας της κ. Βαγγέλη Δέδε (φωτογραφία) μας απέστειλε την παρακάτω τοποθέτηση που αφορά την Διοικητική Μεταρρύθμιση που πρόκειται να εφαρμόσει η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
«Η αναγκαιότητα αλλαγής του διοικητικού χάρτη της χώρας είναι προφανής. Το επιχειρούμενο, από την κυβέρνηση ,μοντέλο της νέας διοικητικής αναδιoρθωσης,όπως αυτό εμφανίζεται από το κείμενο διαβούλευσης , μας βρίσκει αρχικά σύμφωνους . Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα περιμένουμε και τις θέσεις που θα διαμορφωθούν στην επόμενη φάση για το χωροταξικό» αναφέρει η ανακοίνωση της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ορχομενού. Και συνεχίζει: «Με τα κριτήρια, βάσει των οποίων θα συγκροτηθούν οι νέοι δήμοι , ο Ορχομενός μπορεί και πρέπει να παραμείνει αυτόνομος ή συνενωμένος με όμορους μικρούς σε πληθυσμό δήμους. Μία πόλη με την ιστορική διαδρομή του Ορχομενού , τρίτη σε πληθυσμό στη Βοιωτία, πέμπτη σε πληθυσμό στην Περιφέρεια, με διαχειριστική επάρκεια , με κομβική γεωγραφική θέση και τόσα άλλα πλεονεκτήματα δεν μπορεί να σβηστεί από το χάρτη. Εκτιμώντας ότι εκφράζουμε το σύνολο των πολιτών του Δήμου Ορχομενού, θεωρούμε βέβαιο ότι η άποψη μας θα συμπέσει με τις αποφάσεις των υπευθύνων» καταλήγει η Συντονιστική Επιτροπή Τ.Ο ΠΑ.ΣΟ.Κ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ.

ΥΓ. Ασφαλώς και η ανακοίνωση της Τοπικής Οργάνωσης του κυβερνώντος κόμματος της πόλης μας έχει τη δική της βαρύτητα και ασφαλώς η ΞΕΚΑΘΑΡΗ εξ` αρχής τοποθέτησή της θα έχει κυρίαρχη θέση στην διαβούλευση του Σχεδίου Καλλικράτης που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα το Υπουργείο Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ο έχων… ώτα, ακουέτο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: