Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Τι απαντά το ΥΠ.Α.Α.Τ για το «πακέτο Χατζηδάκη»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κινεί και επίσημα την έρευνα για τις αντισταθμίσεις που δόθηκαν στους αγρότες το 2008 και 2009, δηλαδή το «πακέτο Χατζηγάκη», θεωρώντας ότι δεν συμβιβάζονται ούτε με το ρόλο του ΕΛΓΑ, ούτε με την κοινοτική νομοθεσία. Η Ελλάδα καλείται όχι μόνο να απολογηθεί αλλά και να υποστεί τις οικονομικές συνέπειες άστοχων κινήσεων. Κινήσεων που δεν λύνουν τα προβλήματα των αγροτών και θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία του ΕΛΓΑ. Η ίδια μάλιστα διαδικασία έχει ήδη αρχίσει σχετικά με το δάνειο των 150 εκατομμυρίων ευρώ προς τους Συνεταιρισμούς το 2008, για να συγκεντρώσουν σιτηρά.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων τόνισε «Θα υπερασπιστούμε τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας και την αποτροπή επιβαρύνσεων του προϋπολογισμού από λανθασμένους χειρισμούς του παρελθόντος. Είναι υποχρέωση μας κι αυτό θα κάνουμε. Πιστεύουμε πάντως ότι οι πραγματικές λύσεις στα προβλήματα των αγροτών μπορούν να δοθούν μόνο με θεσμικά και διαρθρωτικά μέτρα, που δίνουν προοπτικές στην αγροτική μας οικονομία. Η αναδιάρθρωση του ΕΛΓΑ ήδη προωθείται ώστε να εξασφαλισθούν βιώσιμα και σύγχρονα ασφαλιστικά μέσα υπέρ των αγροτών.
Με τις πολιτικές και τις πρωτοβουλίες μας, βάζουμε τέλος στις πρακτικές εκείνες που ζημίωσαν τον Έλληνα αγρότη. Κάνουμε μια νέα αρχή, με όρους μέλλοντος και όχι πρόσκαιρων διευθετήσεων. Απευθυνόμαστε με ειλικρίνεια στον αγροτικό κόσμο της χώρας προτάσσοντας πάνω απ΄ όλα τα συμφέροντα του Έλληνα αγρότη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: