Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Συγχαρητήρια στους συντελεστές του Καρναβαλιού 2010 από το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιώργο Καλαμπόκα στο αποψινό ΔΣ


Φωτογραφία Σπύρος Ζαννιάς - Photo Art*

Τα συγχαρητήρια του εξέφρασε – εκτός ημερήσιας διάταξης – πριν από λίγο στο ΔΣ της πόλης μας ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Καλαμπόκας. Διαβάστε αναλυτικά τι ανέφερε αλλά και τι μήνυμα έστειλε ο νεότερος Δημοτικός Σύμβουλος.
«Ειλικρινά, η αναβίωσή του μου προκάλεσε ρίγη συγκίνησης καθώς μου έφερε στο μυαλό όλες εκείνες τις στιγμές του παρελθόντος που η ευρύτερη περιοχή ζούσε για τη μέρα και ώρα διεξαγωγής του Καρναβαλιού μας. Η φιλότιμη και ανιδιοτελής προσπάθεια των ανθρώπων του Συλλόγου είναι πραγματικά αξιέπαινη» είπε ο κ. Καλαμπόκας. Και συνέχισε: «Στην προκειμένη περίπτωση θεωρώ πώς από τώρα και μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής του επόμενου Καρναβαλιού ισχύει αυτό που ο κ. Ξηρογιάννης δήλωνε κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού. Η τεράστια συμμετοχή των Καρναβαλιστών και η αθρόα προσέλευση των επισκεπτών γεννούν στο Δήμο μια πρόσθετη υποχρέωση απέναντι σε όλους αυτούς που αγαπούν το Καρναβάλι, μια υποχρέωση που επιτάσσει να γίνουμε καλύτεροι, κινούμενοι όλοι προς το στίγμα και την κατεύθυνση που ο ίδιος ο Σύλλογος έδωσε όλο τον τελευταίο χρόνο. Ο Δήμος μας έχει ανάγκη από προβολή και το Καρναβάλι μπορεί να μας δώσει την ώθηση για να αποτελέσει ο Ορχομενός πόλο έλξης έστω και για λίγες μόνο ημέρες. Το Καρναβάλι είναι κατά τη γνώμη μου δείγμα σύγχρονου πολιτισμού, όσο κι αν αυτό ξενίζει κάποιους, η σάτιρα όπως αποδεικνύεται κυλά στο αίμα των Ορχομενίων και η Δημοτική Αρχή οφείλει να στηρίζει τις προσπάθειες των πολιτών της που αποβλέπουν στην ανάδειξη του τόπου, στη διασκέδαση, στο κέφι και στη Ζωή των κατοίκων αυτού» κατέληξε ο κ. Καλαμπόκας.


* Επ` ευκαιρία, ο νέος φωτογράφος της πόλης μας κ Σπύρος Ζαννιάς διαθέτει ένα πλούσιο αρχείο από το Καρναβάλι 2010. Το Orchomenos Press προτρέπει να γνωρίσετε τη δουλειά του επισκεπτόμενοι το χώρο απέναντι από το 1ο Δημοτικό Σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: