Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Στη… σύνταξη η πρόωρη συνταξιοδότηση των αγροτών


Οριστικά εκτός προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης 2007-13 «Αλ. Μπαλτατζής» τίθεται το μέτρο της πρόωρης συνταξιοδότησης των αγροτών, ανακοίνωσε στη Βουλή η κα Κατερίνα Μπατζελή. Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέστησε σαφές ότι οι 61.500 ήδη ενταγμένοι στο μέτρο (από προηγούμενες προγραμματικές περιόδους) θα εισπράξουν κανονικά τις συντάξεις τους. Το κόστος από την πρόωρη συνταξιοδότηση ανέρχεται σε 800 εκατ. ευρώ και βαρύνει πλέον αποκλειστικά τον κρατικό προϋπολογισμό.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή της βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ κας Λίτσας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου η κα Μπατζελή παραδέχτηκε ότι στο 3ο ΚΠΣ η πρόωρη συνταξιοδότηση επεκτάθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό επειδή «ήταν εύκολο πρόγραμμα που αύξανε την απορροφητικότητα του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης».
Η κα Κατερίνα Μπατζελή είπε ακόμη ότι παρά το μεγάλο αριθμό των ενταγμένων στην πρόωρη συνταξιοδότηση «δεν έχει αποδειχθεί στις δύο τελευταίες προγραμματικές περιόδους ότι έχει επέλθει αύξηση του αγροτικού κλήρου από την εφαρμογή της πρόωρης συνταξιοδότησης, όπως ήταν ο στόχος. Αυτό το ξέρουμε και στην πραγματικότητα αλλά και με βάση τα στοιχεία τα οποία έχουμε. Συνεπώς, το πρόγραμμα αυτό στην καινούργια προγραμματική δήλωση δεν θα υλοποιηθεί, δεν είναι επιλέξιμη δράση. Τα σχετικά κονδύλια επιθυμούμε να ανακατανεμηθούν σε άλλες αναπτυξιακές πολιτικές.», ξεκαθάρισε η υπουργός. Πηγή www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: