Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Ο Γιάννης Σταθάς νέος Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς


Σε μια εποχή που τα εργασιακά ζητήματα, κυρίως η ανεργία και τα ατυχήματα, είναι ψιλά στην ατζέντα των καυτών κοινωνικών αιτημάτων, σε μια περίοδο που τα εργατικά συνδικάτα περνούν τη δική τους κρίση αξιοπιστίας και κυρίως σε εποχή που τα κεκτημένα των εργαζομένων αμφισβητούνται, ένας νέος συνδικαλιστής και εργαζόμενος στο Όμιλο Μυτιληναίος, ο Γιάννης Σταθάς (εκ Διστόμου προερχόμενος (!), αναλαμβάνει τα ηνία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λιβαδειάς, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο Γιάννης Σταθάς … αντικαθιστά, λοιπόν, τον Νίκο Παπαναγιώτου και πλαισιώνεται στην ηγεσία από τον κ. Κ. Κουτσούμπα, που εξελέγη Α' Αντιπρόεδρος και τον κ. Ι. Μπαμπαράκος, που εξελέγη Β' Αντιπρόεδρος. Τη θέση του Γενικού Γραμματέα εξακολουθεί να διατηρεί ο κ. Γ. Καρβούνης ενώ Αναπληρωτής Γραμματέας εξελέγη ο κ. Δ. Διώτης, Ταμίας ο κ. Δ. Ξυλάς, Οργανωτικός Γραμματέας ο Φ. Κορδάτος, Έφορος ο κ. Δ Αγγέλλου ενώ μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εξελέγησαν επίσης οι κκ. Γ. Πελέκης, Αν. Τάτση και Σ. Παπαδημητρίου.

Αντιδράσεις από την «Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση- Π.Α.ΜΕ.»
Η «Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση- Π.Α.ΜΕ.» προσήλθε στην συνεδρίαση αυτή με στόχο τη διεξαγωγή μιας ανοιχτής συζήτησης αποβλέποντας στη συγκρότηση του προεδρείου σε αντιπροσωπευτική βάση δηλαδή, η πρώτη δύναμη τον Πρόεδρο, η δεύτερη τον Γραμματέα, η τρίτη τον Αντιπρόεδρο κ.ο.κ
Δυστυχώς όμως, καμιά ευκαιρία για πολιτική συζήτηση δεν δόθηκε. Οι συνάδελφοι της «ΠΑΣΚΕ» οχυρωμένοι πίσω από την ισχνή πλειοψηφία των 6 ψήφων, μιας και οι υπόλοιπες παρατάξεις πρότειναν μια αντιπροσωπευτική- αναλογική βάση στο Δ/Σ αποφάσισαν και πάλι να μας αποκλείσουν από το προεδρείο. Απέκλεισαν έτσι την αντιπροσώπευση της δεύτερης δύναμης των εργαζομένων.
Επιπρόσθετα δεν τηρήθηκε η καταστατική διαδικασία που προβλέπει μυστική ψηφοφορία για το κάθε αξίωμα και τον κάθε αντιπρόσωπο.
Αλήθεια τι φοβάται η πλειοψηφούσα παράταξη της «ΠΑΣΚΕ»;
Η παράταξη «Ε.Σ.Κ. ΠΑΜΕ» δηλώνει απερίφραστα ότι τα μικροπαραταξιακά παζάρια γύρω από καρέκλες, θέσεις και αξιώματα είναι έξω και από τη λογική και από την πρακτική μας. Για να είναι δυνατή η αντιπροσωπευτική συγκρότηση του Δ.Σ., οι συνάδελφοι της «ΠΑΣΚΕ» θα έπρεπε να κουβεντιάσουν πολιτικά. Και αυτό θέλουν να το αποφύγουν γιατί όπως φάνηκε και στην πρόταση τους η λογική τους είναι διαχειριστική, με στόχο να μοιράσουν τα αξιώματα.
Η παράταξή μας θα παλέψει για την ανασύνταξη, τον ταξικό προσανατολισμό και την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος. Μια τέτοια προοπτική, όχι μόνο δεν μπορούν να την εξασφαλίσουν οι εκάστοτε πλειοψηφικές ηγεσίες του Δ/Σ του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς , αλλά όντας μέρος του προβλήματος συνειδητά την υποσκάπτουν, την υπονομεύουν, κάνουν πλάτες στην αντιλαϊκή επίθεση.
Τέλος, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να κάνουν και δική τους υπόθεση τον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Οι αγώνες δίνονται στο δρόμο και αυτό το απέδειξε και η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση του Π.Α.ΜΕ. στις 24 Φλέβαρη που έγινε στην πόλη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: