Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Φορείς και πολίτες τοποθετήθηκαν για τις φορολογικές αλλαγές



Το ΕΠΒ εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας κ. Αλέκος Σταϊκος και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Λουκάς Παπαχαράμπος

Μεγάλη η προσέλευση, το ενδιαφέρον και η συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων, επαγγελματιών και πολιτών στην ανοιχτή συζήτηση με θέμα τις Φορολογικές Αλλαγές που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα από την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Μετά την αναλυτική παρουσίαση των αλλαγών στη φορολογία από τους συντονιστές της εκδήλωσης το Συγγραφέα κ. Χρήστο Μελά και το Δημοσιογράφο κ. Γιώργο Αυτιά, το λόγο πήραν οι εκπρόσωποι Αυτοδιοίκησης, Επιμελητηρίων, Αναπτυξιακών εταιριών, Συνδέσμων και Σύλλογων από την Κεντρική Ελλάδα ( Θεσσαλία, Ήπειρο, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία), οι οποίοι τοποθετήθηκαν για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ειδικότερα, συμμετείχαν ο Βουλευτής Λάρισας Αστ. Ροντούλης, ο Νομάρχης Λάρισας, Λ. Κατσαρός, ο Αντιδήμαρχος Λάρισας Κ. Σαμουρέλης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ και πολιτευτής Ντ. Διαμάντος, η Αντιπρόεδρος ΕΕΔΕ και πολιτευτής Θ. Παρασκευούδη, η πολιτευτής Ε. Αξιόγλου, ο Πρόεδρος ΣΘΕΒ Ν.Ρώμνιος, ο Γ. Διευθυντής της Περιφέρειας Θεσσαλίας Κ. Μέγας, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Λάρισας Ειρ. Παπαιωάννου, ο Πρόεδρος της Πινακοθήκης Μ. Τζιαστούδης, ο Πρόεδρος ΕΕΤΕΜ Λάρισας Γ. Βαρταλάς, ο Πρόεδρος του συλλόγου λογιστών Ν. Μαγνησίας Ν. Μπορμπούλιας, ο Αντιπρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κ. Γιατρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Γ. Τσαπλές, ο Αντιπρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας Γ. Ζαφείρης, το Μέλος Δ.Σ. της ΕΒΖ Ντ. Μπλιάτσος, ο λογιστής και μέλος της Διοικούσας ΕΕΔΕ Ν. Γκαμπλιάς. Το Επιμελητήριο Βοιωτίας εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας κ. Αλέκος Σταϊκος και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Λουκάς Παπαχαράμπος.
Η διαδραστική συζήτηση συνεχίστηκε, με τη συμμετοχή και τα ερωτήματα που έθεσαν ζωντανά στους ομιλητές απλοί πολίτες, επαγγελματίες, επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων, τα οποία και απαντήθηκαν την ίδια στιγμή από τους αρμόδιους και τους ομιλητές. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως κοινωνοί της προσπάθειας αυτής, με δυναμικές παρεμβάσεις, οι συνεργάτες και τα μέλη της ΕΕΔΕ, με αξιοσημείωτη την παρουσία του Γεν. Διευθυντή της ΕΕΔΕ Αθ. Ρούλια και του Γ.Γ. Δ.Σ Μ. Κοζάνη.
Η προσπάθεια της ΕΕΔΕ για δημόσια διαβούλευση και συμμετοχή της κοινωνίας στον δημοκρατικό σχεδιασμό, επιβραβεύτηκε από φορείς και ιδιώτες που πήραν μέρος, έλαβαν το λόγο και εξέφρασαν απόψεις και γνώμες στην αποψινή διαδραστική συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: