Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Κοινές δράσεις για την τόνωση της τοπικής αγοράς προωθούν Εμπορικός Σύλλογος Θήβας και Επιμελητήριο Βοιωτίας


Αποφασίστηκε η οργάνωση εκδηλώσεων προβολής των τοπικών προϊόντων του πρωτογενή τομέα κατά την Εμποροπανήγυρη τον προσεχή Αύγουστο

Θετικά ανταποκρίθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕΕ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης στην πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών να συμμετάσχει στη συνεδρίασή τους στις 24 Ιουνίου 2010 στα γραφεία τους (Κάδμου 28 & Οιδίποδος). Στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Νίκος Στρατέλος, ο Α` Αντιπρόεδρος κ. Αναστάσιος Σαμιώτης, ο Β` Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Αλέκος Στάϊκος, ο Ταμίας κ. Χρήστος Ρόδης, ο Έφορος κ. Βασίλειος Γκέλης, η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κα Αναστάσια Ζιώγα και ο πρώην Πρόεδρος κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος.

Κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η αποτίμηση της οικονομικής κατάστασης των εγχώριων επιχειρήσεων αλλά και η αναζήτηση κοινών δράσεων ώστε να δοθούν λύσεις στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ακόμη, το ΔΣ απασχόλησε και η ανάλυση των νέων οικονομικών μέτρων και οι άμεσες επιπτώσεις τους στην καταναλωτική συμπεριφορά της τοπικής κοινωνίας.
Ο κ. Αγνιάδης παραδέχθηκε πως τα μέτρα λιτότητας έχουν οδηγήσει στον καταναλωτή σε αδυναμία πρωτοβουλιών, υπάρχει έντονη ανασφάλεια ακόμη για την εξασφάλιση πρώτα των άμεσα αναγκών και ακολούθως των εξόδων που θεωρούνται πολυτέλεια, όπως είπε χαρακτηριστικά ενώ πρότεινε την καθιέρωση κοινών πρωτοβουλιών που στόχο θα έχουν την προσέλκυση των καταναλωτών είτε μέσω προσφορών είτε μέσα ευκαιριών.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Νίκος Στρατέλος ανέλαβε το έργο την αναλυτική ενημέρωσης και έκανε λόγο για «ασφυξία στην αγορά, με έντονο το αίσθημα της ανασφάλειας που περνά από τον καταναλωτή στον επαγγελματία», έθεσε ακόμη και το ζήτηση της αξιοπιστίας και καθώς ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ευχήθηκε η τοπική οικονομία και συνολικά η εθνική οικονομία να βελτιωθεί – ύστερα από τα σκληρά αυτά μέτρα – και να δούμε όλοι μας καλύτερες ημέρες, όπως είπε. Ακόμη, αναφέρθηκε σε σειρά προτάσεων που έχουν καταγραφεί είτε για την ενίσχυση της ρευστότητας είτε για την ανανέωση του ενδιαφέροντος των καταναλωτών.
Την αισιοδοξία του κ. Στρατέλου θέλησε να ενισχύσει και ο Β` Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου κ. Αλέκος Σταϊκος – μη παραλείποντας να αναφερθεί στα προβλήματα της καθημερινότητας των επαγγελματιών – επισημαίνοντας όμως πως η «οικονομία είναι και ψυχολογία και για τον κόσμο αλλά και για τα μέλη μας, τα οποία στόχος μας είναι να τονώσουμε με κοινές δράσεις με το Επιμελητήριο» είπε ο κ. Σταϊκος.
Μάλιστα, ως μια τέτοια δράση συζήτησαν την προοπτική διοργάνωσης μιας σειράς εκδηλώσεων με μπροστάρη το Επιμελητήριο Βοιωτίας προβολής των τοπικών προϊόντων του πρωτογενή τομέα κατά τη διάρκεια της επίσημης Εμποροπανήγυρις της Θήβας, τον προσεχή Αυγούστου στον πεζόδρομο της Επαμεινώνδα, πρωτοβουλία για την οποία συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσα την σχετική της προετοιμασία. Μάλιστα, ο ` Αντιπρόεδρος κ. Αναστάσιος Σαμιώτης δεν απέκλεισε οι συνάδελφοί του βιβλιοπώλες να θελήσουν να αναβιώσουν την έκθεση βιβλίου που διοργανώνονταν κατά παράδοση επίσης την ίδια περίοδο στο κέντρο της Θήβας, πρόταση που επίσης δέχθηκε πολύ θετικά σχόλια με άμεσο στόχο την υλοποίηση της.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Εμπορικός Σύλλογος Θηβών – που ιδρύθηκε την 3ην Μαΐου 1920 - σήμερα έχει 300 Μέλη, 6 Αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία και ένα Αντιπρόσωπο στην Συνομοσπονδία. Στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο απο το 2002 και ανήκει στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου και στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: