Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς καταγγέλει τη Διοίκηση της ΕΑΣ Λιβαδειάς


Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς καταγγέλει την απαράδεκτη , πρακτική και τακτική που εφαρμόζει η Διοίκηση της ΕΑΣ Λιβαδειάς, η οποία θυμίζει άλλες εποχές, σκοτεινές για την ελληνική κοινωνία και τους ΄Ελληνες εργαζόμενους και για τελευταία φορά καλούμε τη Διοίκηση της ΕΑΣ να σταματήσει αυτή την τακτική, διότι διαφορετικά θα αντιμετωπίσει την οργή, την αγανάκτηση και την απαξίωση όλων των εργαζομένων της περιοχής και όχι μόνο.
Με γελοίες, αστείες, ψευδείς, συκοφαντικές και αβάσιμες κατηγορίες, απέλυσαν τον Πρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων στην ΕΑΣ Λιβαδειάς, καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου και προκαλώντας, με την αλαζονική τους συμπεριφορά.
Συνεχίζοντας την ίδια πρακτική, παραπέμπουν, χωρίς καν κατηγορητήριο, με συνοπτικές διαδικασίες Στρατοδικείου, τις εργαζόμενες Στρου Βασιλική και Παναγιούλα Μπαφίνα, σε Πειθαρχικό Συμβούλιο, διότι είχαν το «θράσος», να διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματά τους και να συμμετέχουν στο Δ.Σ. των εργαζομένων.
Την Παρασκευή 16/9/2010 προέβη σε μια ακόμη απάνθρωπη ενέργεια , στέλνοντας εργαζόμενους στο Εκκοκιστήριο της ΕΑΣ Λιβαδειάς , σ’ έναν απαράδεκτο εργασιακά χώρο. Ούτε την εποχή της 7ετίας εργαζόμενοι δεν είχαν σταλεί να εργαστούν με τέτοιες άθλιες συνθήκες!!
΄Επρεπε δηλαδή να παρέμβει το Εργατικό Κέντρο μαζί με την Τεχνική και Υγειονομική Επιθεώρηση Εργασίας και την Αστυνομία για να σταματήσουν οι εργασίες στον εν λόγω απαράδεκτο εργασιακό χώρο.
Ανεξάρτητα από τα όποια προσωπικά ή άλλα προβλήματα που υπάρχουν, πάνω απ’ όλα πρέπει να είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!
Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς θα παρεμβαίνει όπου θίγονται οι εργαζόμενοι και θα πρέπει να καταλάβουν όσοι προσπαθούν να καταπατήσουν έστω κι αυτή την υπάρχουσα στοιχειώδη Εργατική Νομοθεσία , ότι θα μας βρίσκουν απέναντι, τόσο εμάς , όσο και την κοινωνία.
Πιστεύουμε στο θεσμό της ΕΑΣ και θέλουμε να παίζει πρωταρχικό ρόλο στην ανάπτυξη του τόπου, ιδιαίτερα σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε εργαζόμενοι και αγρότες και όχι να λειτουργεί ως τροχοπέδη εις βάρος της ανάπτυξης της τοπικής μας κοινωνίας - οικονομίας.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: