Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Άμεση παρέμβαση του Νομάρχη Βοιωτίας Κλέαρχου Περγαντά στην Περιφέρεια και στο Υπουργείο Εσωτερικών για να συνεχιστεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»


Άμεση ήταν η αντίδραση του Νομάρχη Βοιωτίας Κλέαρχου Περγαντά, ο οποίος από τις 21/10, με επιστολή του στη Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και στον Υπουργό Εσωτερικών, επισημαίνει την αναγκαιότητα λειτουργίας του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και ζητά την άμεση τοποθέτηση της πολιτείας, προκειμένου το πρόγραμμα να συνεχίσει να λειτουργεί.
Στην επιστολή αναφέρονται :
«Είναι γνωστή η αναγκαιότητα, η πολιτεία να διαμορφώσει και να υλοποιήσει σύγχρονο πλαίσιο κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Ακόμα πιο αναγκαίο, ειδικά με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», είναι η δυνατότητα ευρύτερης ανάπτυξης πρωτοβουλιών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία έχει ήδη εδραιώσει καθοριστικό και επιτυχημένο ρόλο στην κοινωνική παρέμβαση. Σημαντικό δείγμα γραφής, σύγχρονου προνοιακού πλουραλισμού, που αποτελεί πλέον θεσμό για την Ελληνική κοινωνία, είναι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Μια απόλυτα επιτυχημένη δομή, που εκτόπισε το υπολειμματικό μοντέλο της κλειστής και επιλεκτικής κάλυψης στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Είναι λοιπόν προφανές, πως η άσκηση σύγχρονης κοινωνικής πολιτικής, θα πρέπει να είναι θεσμική υποχρέωση της πολιτείας, να δομείται στον αυτοδιοικητικό χώρο, και να αποτελεί έκφραση των δικαιωμάτων των πολιτών και αναπόσπαστο μέρος της υποδομής των κοινωνικών κρατών.» Κλείνοντας ο κ. Περγαντάς καταλήγει :
«Με βάση τα παραπάνω, παρακαλώ για σαφή και άμεση τοποθέτηση της πολιτείας, στα κρίσιμα ζητήματα της υπηρεσίας «Βοήθεια στο σπίτι», προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η πλέον επιτυχημένη δομή κοινωνικής πολιτικής τα τελευταία χρόνια.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: