Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Απονεμήθηκαν για 11η χρονιά τα βραβεία "Μάκης Χολίδης" στο Δήμο Χαιρώνειας
































Η νέα Δημοτική Αρχή δεσμεύθηκε για τη συνέχιση του θεσμού – Τιμή στο πρόσωπο των Γιώργου Σάλτα και Ηλία Κατσίκα.

Ανθρώπινη, πολυπληθής αλλά και βαθιά συγκινητική ήταν η φετινή, 11η κατά σειρά απονομή των μαθητικών βραβείων "Μάκης Χολίδης" στο Δήμο Χαιρώνειας από τον επί σειρά ετών εμπνευσμένο Δήμαρχό της κ. Νίκο Παπαγγελή, που πλέον θα ηγείται του διευρυμένου Δήμου Λεβαδεών. Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά, των βουλευτών Βοιωτίας Βασίλη Τόγια και Άριας Αγάτσα, των Περιφερειακών Συμβούλων κκ. Λουκά Καράντζαλη, Γιώργου Ζιώγα και Νίκο Παπαναγιώτου, του νέου Δημάρχου Ορχομενού κ. Κώστα Ξηρογιάννη, παλαιών αλλά και νέων αυτοδιοικητικών και εκπροσώπων συλλόγων και φορέων, τιμήθηκαν στην μνήμη του αείμνηστου μαθητή Μάκη Χολίδη, οι επιτυχόντες Χαιρωνείτες μαθητές για το έτος 2010.

Επιπλέον, κατά τη χθεσινοβραδινή εκδήλωση, ο Δήμαρχος Χαιρώνειας Νίκος Παπαγγελής τίμησε για την προσφορά τους τον πρώην δήμαρχο Γιώργο Σάλτα και τον Ηλία Κατσίκα.
Στη σημασία της εκδήλωσης αναφέρθηκε ο πατέρας του Μάκη Χολίδη, Ηλίας που μαζί με την σύζυγό του στη μνήμη του γιου τους έχουν δημιουργήσει και συνεχίζουν να ενισχύουν την Πλουτάρχειο Βιβλιοθήκη του δήμου Χαιρώνειας λέγοντας μεταξύ άλλων: "Είναι λογικό να επιβραβεύουμε αυτά τα παιδιά στην προσπάθειά τους γιατί τους δίνουμε τη δύναμη στο μέλλον και στην ακαδημαϊκή τους αργότερα καριέρα να πετύχουν κάτι καλύτερο στη ζωή τους, συγχαρητήρια σε όλους".
Ο δήμαρχος Χαιρώνειας και νέος δήμαρχος Λιβαδειάς Νίκος Παπαγγελής δήλωσε σχετικά: "Σήμερα η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα συγκινητική διότι κλείνει ένας μεγάλος κύκλος στην αυτοδιοίκηση και ανοίγει ένας νέος. Και με τα νέα δεδομένα ο θεσμός των βραβείων "Μάκης Χολίδης" θα συνεχιστεί. Είναι ένας θεσμός που έκανε τον χαμό και την πίκρα, χαρά και προσμονή για την περιοχή μας. Παράλληλα τιμήσαμε τον πρώην δήμαρχο Γιώργο Σάλτα και στο πρόσωπό του την τοπική αυτοδιοίκηση και τους προέδρους που δεν είναι στη ζωή Κώστα Μπουραζάνη και Θωμά Οικονόμου καθώς και τον Ηλία Κατσίκα που για 12 χρόνια στάθηκε δίπλα μου προσφέρνοντας πολλά στον πολιτισμό".
Λίγο πριν το τέλος της τελετής, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεώργιος αφού συνεχάρει τους επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση επεσήμανε οτι "είναι πολύ σημαντικό να στηρίξουμε τέτοιες πρωτοβουλίες και τους μαθητές" και ευχήθηκε "δύναμη, κουράγιο και καλή πρόοδο". Παράλληλα ευχήθηκε σε όλους τους Βοιωτούς: "Χρόνια πολλά, ευλογημένα, με υγεία δύναμη έχοντας μέσα στην ψυχή μας την αγάπη, την ειρήνη και την χαρά που μας έφερε ο ενανθρωπίσας κύριος".
Ακόμη, οι βουλευτές Βασίλης Τόγιας και Άρια Αγάτσα έδωσαν συγχαρητήρια στα παιδιά που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τους διοργανωτές της εκδήλωσης ενώ έδωσαν και τις ευχές τους για το νέο έτος. To μουσικό σκέλος της εκδήλωσης πλαισίωσαν η Χορωδία του Δήμου Χαιρώνειας και οι μαθητές του 1ου και 2ου Λυκείου Λιβαδειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: