Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Νέα αρχή και στο Δήμο Ορχομενού
















Στιγμιότυπα από την τελετή ορκομωσίας των Δημοτικών και Τοπικών Συμβουλίων


Κώστας Ξηρογιάννης, Δήμαρχος Ορχομενού:
«Στην πορεία που χαράξαμε οι συνεργάτες μου και εγώ, δεν περισσεύει κανείς, πολίτες κάθε ηλικίας επαγγέλματος και γνώσεων, συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι ο καθένας στο ρόλο που επέλεξε, η που επέβαλαν οι δημοκρατικές διαδικασίες της 11ης Νοέμβρη».

Σε πανηγυρικό τόνο έγινε χθες η τελετή ορκομωσίας στο νέου Δημοτικού Συμβουλίου του διευρυμένου Δήμου Ορχομενού. Ύστερα από 8 χρόνια επιτυχημένης θητείας, ο Λουκάς Υπερήφανος παρέδωσε τη σκυτάλη στο νικητή των εκλογών κ. Κώστα Ξηρογιάννη. Παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κκ Γεώργιου, των τεσσάτων βουλευτών της Βοιωτίας, τέως Δημάρχων της πόλης και του Δήμου Ακραιφνίας και πολλών εκπροσώπων φορέων της περιοχής, o νέος Δήμαρχος Ορχομενού με αίσθημα ευθύνης έκανε λόγω για τις δυσκολίες του εγχειρήματος αλλά και για τις ευκαιρίες και δυνατότητες που δίνει τις τοπικές κοινωνίες ο νέος θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο λόγο του, ο νέος δήμαρχος Κώστας Ξηρογιάννης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Καλούμαστε αφήνοντας πίσω το παρελθόν να οδηγήσουμε τον τόπο μας στην κοινωνία που οραματιστήκαμε και σας εκθέσαμε κατά την διάρκεια του προεκλογικού μας αγώνα, στην κοινωνία που μας αξίζει».
Και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε ότι όλο αυτό το διάστημα καλλιεργήσαμε προσδοκίες ξαναδώσαμε ελπίδα για το αύριο στους πολίτες δεν δικαιούμαστε ούτε μία στιγμή να λυγίσουμε μπροστά στα προβλήματα οικονομικά και κοινωνικά που μας περιμένουν. Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις να κάνουμε πράξη αυτά που μαζί ονειρευτήκαμε.
Συνεχίζοντας επεσήμανε ότι «από τις πρώτες ημέρες κύριο μέλημά μας θα είναι η ορθολογικότερη οργάνωση των υπηρεσιών για την καλύτερη απόδοση του υπαλληλικού και εργατικού δυναμικού, αξιοποιώντας κατάλληλα το στελεχιακό δυναμικό και δημιουργώντας συνθήκες εργασίας με συναδερφική αλληλεγγύη, εμπιστοσύνη και αλληλοσεβασμό, με στόχο πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη».
Παράλληλα έκανε λόγο και για συνεργασία με όμορους δήμους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σύντομα με τους δημάρχους Λιβαδειάς και Αλιάρτου πρέπει να συναντηθούμε για χάραξη κοινής αντιμετώπισης του τεράστιου αυτού ζητήματος. Η κοινή μας αναφορά, που δεν είναι άλλη από την Κωπαΐδα πρέπει να μας ενώσει σε μια προσπάθεια αξιοποίησης του κάμπου μας, ώστε να ξαναπαίξει το ρόλο που οι προηγούμενες γενιές επεφύλαξαν. Ακόμη ο κ. Ξηρογιάννης δεν παρέλειψε να στείλει και το μήνυμα: «Έχει περάσει η άποψη ότι είμαι αυτό που λέμε ήπιων τόνων και πολύ ευγενικός, χαρακτηριστικά τα οποία για κάποιους δεν συνάδουν με την άσκηση των δημαρχιακών καθηκόντων. Στους έχοντες αυτή την αντίληψη θα ήθελα να πω ότι την έμφυτη ευγένεια μου να προσπαθήσουν να μην την εκλάβουν ως αδυναμία , γιατί φοβάμαι ότι θα απογοητευτούν πολύ» κα κατέληξε λέγοντας: «Στην πορεία που χαράξαμε οι συνεργάτες μου και εγώ, δεν περισσεύει κανείς, πολίτες κάθε ηλικίας επαγγέλματος και γνώσεων, συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι ο καθένας στο ρόλο που επέλεξε, η που επέβαλαν οι δημοκρατικές διαδικασίες της 11ης Νοέμβρη».
Ο απερχόμενος Δήμαρχος και Επικεφαλής από το νέο έτος της μείζονος μειοψηφίας Λουκάς Υπερήφανος αφού τόνισε ότι όλα αυτά τα χρόνια έκανε ότι μπορούσε για να τιμήσει το όρκο του και έτσι θα συνεχίσει και από την θέση της αντιπολίτευσης σημείωσε ότι προτίθεται να συνεργαστεί με τη νέα δημοτική αρχή για το καλό των πολιτών και ευχήθηκε «να πετύχει στο έργο της και να μη δώσει την ευκαιρία να την επικρίνουμε».
Ο Επικεφαλής της Eλάσσονος Mειοψηφίας Παναγιώτης Καραβαγγέλης δήλωσε σχετικά: « Σήμερα έγινε η ορκωμοσία της τοπικής διοίκησης. Μέσα από τον θεσμό αλλά και έξω από αυτόν εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση θα αγωνιστούμε για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα. Εύχομαι καλή χρονιά με αγώνες».
«Εύχομαι υγεία, ευτυχία και δύναμη στο έργο τους. Νομίζω πως είναι οι καιροί που επιβάλουν να έχουμε ενότητα και συνεργασία για το κοινό καλό για την στήριξη στων συνανθρώπων μας, για όλους εκείνους που ψάχνουν να βρουν μια ελπίδα, να τους κρατήσουμε το χέρι να προχωρήσουν. Με την ευκαιρία θέλω να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά, ευλογημένα και ο νέος χρόνος να είναι ειρηνικός και προπαντός να κάνουμε καροπόφορο το χρόνο της ζωής μας» τόνισε στο μήνυμα ο Σεβασιότατος κκ. Γεώργιος στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: