Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Πρόσκληση σε βιβλιοπαρουσίαση στη Λιβαδειά


Σας προσκαλούμε στη παρουσίαση του βιβλίου «Πλατεία Μπελογιάννη» του Γιώργου Ν. Αλεξάτου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29/12/2010 και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Λιβαδειάς (Δωδεκανήσου 5).

Πλατεία Μπελογιάννη…
"Αν, ίσως, τότε... θα μπορούσε, μετά... Έτσι, δεν αποκλείεται, αργότερα... Κατά συνέπεια, ενδεχομένως, όλα θα ήταν πολύ διαφορετικά.
Σ' αυτό το μυθιστόρημα εναλλακτικής ιστορίας, η Λαοκρατία αναπολεί τα παιδικά, εφηβικά και νεανικά της χρόνια, και το συγκλονιστικό Κίνημα Επιτάχυνσης, στη Λαϊκή Δημοκρατία της Ελλάδας. Ο Άρης θυμάται τα δικά του χρόνια, στο Βασίλειον της Ελλάδος, τις περιπέτειες του στην περίοδο της δικτατορίας, την Εξέγερση του 1973.
Θυμούνται και οι δυο τις μέρες της Επανένωσης του 1974 και τα όσα ακολούθησαν, μέχρι την Εξέγερση της Ανάκτησης, το 1991.
Τριάντα χρόνια από τότε που γνωρίστηκαν, βρίσκονται και πάλι και συζητούν για όλα αυτά που έχουν καταστήσει την Ελληνική Σοσιαλιστική Δημοκρατία σημείο αναφοράς, για όσους οραματίζονται μια άλλη κοινωνία.
Γιατί, ίσως θα μπορούσε να είναι και έτσι..."

Ένα βιβλίο αφιερωμένο σ’ αυτούς «που δεν νιώθουν ευτυχείς που χάσαμε», ένα βιβλίο που αναμετράται με το ενδεχόμενο μιας διαφορετικής έκβασης των πολιτικοκοινωνικών αντιπαραθέσεων της δεκαετίας του 1940, θέτοντας μια σειρά ζητήματα που αφορούν την Aριστερά και την προοπτική του κοινωνικού μετασχηματισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: