Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Παρέμβαση της Άριας Αγάτσα στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ με αναφορές στη Βοιωτία


Παρέμβαση στη συνεδρίαση τής κοινοβουλευτικής ομάδας τού ΠΑΣΟΚ, ενώπιον τού Πρωθυπουργού έκανε η βουλευτής Αριάδνη Αγάτσα. Στην ομιλία έθεσε και τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός Βοιωτίας.


Η παρέμβαση ,μετά την ομιλία τού Γ. Παπανδρέου έχει ως εξής:
Κύριε Πρόεδρε,
Μάς καλύψατε με την ομιλία σας .Και μάς καλύψατε, διότι μιλήσατε πολύ για τις πράξεις μας και τα σχέδιά μας στο μέλλον.Για την πορεία μας από τη στιγμή που αναλάβαμε τη διακύβερνηση της χώρας, το πρωτόγνωρο έργο που έγινε στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα και τις δρομολογημένες αποφάσεις μας.
Ολοι πια γνωρίζουμε τι έχει συμβεί και η παρελθοντολογία δεν οφελεί.Οι πολίτες θέλουν πράξεις κι αυτό κάνουμε. Κι έχουμε ν αντιμετωπίσουμε μεγάλα ζητήματα και κυρίως νοοτροπίες προβληματικές των τελευταίων δεκαετιών.
Κατά περιόδους ζούσαμε σε "εικονική πραγματικότητα".Οτι δηλαδή είχαμε οικονομική ευμάρεια , ενώ ζούσαμε με δανεικά. Αυτή η νοοτροπία είχε περάσει και σε ατομικό επίπεδο με τις κάρτες και τα δάνεια. Και ήταν "μαγκιά" να απομυζείται το δημόσιο. Κάποια στιγμή έρχεται η ώρα της αλήθειας.


ΓΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑ...

Κύριε Πρόεδρε ,
τα προβλήματα είναι μεγάλα αλλά προχωράμε. Τα ζει ο καθένας απο εμάς στην περιοχή του.
Στη Βοιωτία
-Η ανεργία απασχολεί τις οικογένειες
-Οι αγρότες ασφυκτιούν ακόμα κι απο ανυπόστατες φήμες ότι τα προιόντα είναι μολυσμένα, κάτι που πλήττει την αγροτική οικονομία
-Στον Ασωπό έχουν δρομολογηθεί λύσεις αλλά οι πολίτες θέλουν πιο ταχείες εξελίξεις
-Η λαθρομετανάστευση συνεχίζει να αποτελεί πρόβλημα.
Βεβαίως σάς ευχαριστούμε και αισθανόμαστε υπερήφανοι για την απόφαση που πήρατε για το ηρωικό Δίστομο.
Από τους πολίτες "Ζητείται Ελπίς" όπως είχε γραψει ο Αντώνης Σαμαράκης. Η κοινωνία πάντως νοιώθουμε ότι είναι μαζί μας.
Μάς λένε κάποιοι πώς είμαστε βουλευτές στη χειρότερη κοινοβουλευτική περίοδο, κι εγώ συνηθίζω να λέω πως δεν είναι ακριβώς έτσι.Είμαστε σε δύσκολη μεν αλλά σε ιστορική περίοδο. Αλλάζουμε την Ελλάδα, δρομολογούμε εξελίξεις κι αν τα καταφέρουμε -κάτι που το πιστεύουμε- θα έχουμε συμβάλλει σε ιστορικές αλλαγές, Δηλαδή θα έχουμε προσφέρει ουσιαστικά. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο μάς εξέλεξαν .Κι εκεί οφείλουμε να ανταποκριθούμε"

Δεν υπάρχουν σχόλια: