Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Τα συνδικάτα των καθηγητών στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους και οργανώνουν τη δική τους απάντηση


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Κοινή σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Λιβαδειά

Κοινή σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Ιανουαρίου στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λιβαδειάς στις 3μμ. Στη σύσκεψη αυτή, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Βοιωτίας κ. Δαμιανίδης Χρήστος, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας κ. Αρμυριώτης Τάσος, η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Εύβοιας κ. Πουλιανίτου Ρούλα, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας κ. Μαστροκώστας Κώστας. Συμμετείχαν, επίσης, από το ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας ο κ. Θειακούλης Παναγιώτης, ο κ. Σωτήρχος Λεωνίδας, ο κ. Χαρέμης Κώστας, η κ. Γεωργαντά Ελίζα και η κ. Ρηγοπούλου Χριστίνα.


Στη σύσκεψη προσκλήθηκαν και συμμετείχαν οι αιρετοί εκπρόσωποι των καθηγητών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο κ. Βαζούρας Σπύρος (ΠΥΣΔΕ Βοιωτίας), ο κ. Κούτσικος Λάμπρος (ΠΥΣΔΕ Βοιωτίας), ο κ. Κωνσταντίνου Κώστας (ΠΥΣΔΕ Φθιώτιδας), ο κ. Φίλος Γιώργος (ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας).
Κατά τη διάρκεια της κοινής σύσκεψης συζητήθηκαν τρέχοντα σημαντικά εκπαιδευτικά ζητήματα καθώς και μια σειρά επικείμενων σημαντικών αλλαγών στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, διοικητική αναδιάρθρωση της Εκπαίδευσης, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, μετακινήσεις εκπαιδευτικών κ.α.).
Στην πολύωρη σύσκεψη, διερευνήθηκε η δυνατότητα κοινής προσέγγισης και συμφωνίας μεταξύ των συνδικαλιστικών στελεχών τόσο στην επιλογή των θεμάτων προτεραιότητας όσο και στην ανάπτυξη και συντονισμό κοινών δράσεων. Είναι φανερό ότι μια δύσκολη χρονιά στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης βρίσκεται στην αρχή της, καθώς ξεδιπλώνεται με ταχύτητα η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας ΔΒΜΘ, τα συνδικάτα των καθηγητών στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους και οργανώνουν τη δική τους απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: