Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Καθολική ήταν η συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και του Εργ. Κέντρου Λιβαδειάς με υψηλούς προσκεκλημένους











Δύο παράλληλες εκδηλώσεις, από το Επιμελητήριο Βοιωτίας και το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς οργανώθηκαν (ατυχώς) σχεδόν την ίδια ώρα χθες στη Λιβαδειά, με υψηλούς προσκεκλημένους.

Η πρώτη αφορούσε το «καυτό θέμα» του Ασφαλιστικού και είχε τίτλο
«Το νέο Ασφαλιστικό Τοπίο – Συνταξιοδοτικά δικαιώματα και υποχρεώσεις» με προσκεκλημένους ομιλητές τον κ. Αλέξης Μητρόπουλο, Καθηγητή Εργατικού Δικαίου, τον κ. Δημήτρη Μουσελίμη, Νομικό – Ειδικό σε θέματα κοινωνικοασφαλιστικού και εργατικού δικαίου του Ο.Α.Ε.Ε. και τον κ. Διονύση Καλαματιανό, Νομικό, ειδικευμένο σε εργασιακά θέματα.
Πέρα από τον παραγωγικό διάλογο στην κατάμεστη αίθουσα του ΕΠΒ, παρουσιάστηκε και ο νέο ασφαλιστικό και εργασιακό τοπίο μετά την ψήφιση του νέου Νόμου «Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα» και συναφείς διατάξεις, ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις».
Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος του ΕΠΒ και Γεν. Γραμματέας της ΚΕΕΕ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης.
Μισή ώρα αργότερα, στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς πραγματοποιούσε σε εκδήλωση με θέμα: « Γερμανικές Πολεμικές Αποζημιώσεις και Μνημόνιο ». Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι κκ. Μανώλη Γλέζο, βετεράνος αγωνιστής της Αριστεράς και πολιτικός και ο Μιχάλης Λυμπεράτος, Ιστορικός και καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς κ. Γιάννης Σταθάς.
Εάν, πάντως, κρίνουμε από την προσέλευση και των δύο εκδηλώσεων, φανερώνεται πως το κοινό της επ. Λιβαδειάς «διψά» για ενδιαφέρουσες ομιλίες που ακουμπούν πτυχές της καθημερινότητάς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: