Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Συζήτηση στην Δ.Ε Πλαταιών για ανεμογεννήτριες



Βροντερό «ΟΧΙ» στην δημιουργία αιολικού πάρκου στον Κιθαιρώνα είπαν οι κάτοικοι και οι φορείς της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών που το βράδυ της Παρασκευής (11/02) συμμετείχαν σε ανοιχτή συζήτηση-συγκέντρωση που έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου Θηβαίων και της Δημοτικής Ενότητας.
Το σύνολο των κατοίκων και των φορέων τάχθηκε κατά της τοποθέτησης ανεμογεννητριών καθώς όπως επεσήμαναν «η ενέργεια αυτή έρχεται σε αντίθεση με την τοπική κοινωνία που θέλει την εφαρμογή φιλικών για το περιβάλλον δράσεων όπως η ανάπτυξη του αιωροπτερισμού κ.α».
«Προχωρούμε άμεσα στην σύσταση Επιτροπής αγώνα στην οποία θα συμμετέχουν όλες οι Τοπικές Κοινότητες» είπε ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών κ. Παναγιώτης Ζερικιώτης και συνέχισε λέγοντας ότι «το αίτημα των κατοίκων είναι να σταματήσει το έργο από την βάση του και να μην επιτραπεί σε καμία άλλη εταιρία να τοποθετήσει αιολικά πάρκα στην περιοχή».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου σημείωσε ότι «πρόκειται για ένα σημαντικότατο θέμα για την περιοχή μας καθώς η τοποθέτηση ανεμογεννητριών στον Κιθαιρώνα δημιουργεί εξίσου σημαντικά προβλήματα».
«Γνωρίζετε –είπε αμέσως μετά- ότι ο χώρος αυτός εξυπηρετεί τις ανάγκες των αιωροπτεριστών σε Πανελλαδικό επίπεδο. Είναι μια μοναδική περιοχή την οποία εμείς ως Καλλικράτειος Δήμος θέλουμε να επαναξιοποιήσουμε με την διοργάνωση αγώνων και πρωταθλημάτων και ως εκ τούτου κάθε άλλο το οποίο θα δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα στο σκοπό μας, θα μας βρει αντιμέτωπους».
Στη συζήτηση-συγκέντρωση εκτός από τους κατοίκους της περιοχής παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθανάσιος Κοκοντίνης ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κ. Αλέκος Στάϊκος, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Σταμάτης Χαλβατζής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κώστας Βενιζέλος, Δημήτρης Μπατσούλης, Θανάσης Σκούμας, Δήμητρα Κουτσοδήμου, Νίκας Παναγιώτης όπως επίσης Πρόεδροι και Σύμβουλοι Τοπικών Κοινοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: