Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Στο όνομα της «προστασίας του περιβάλλοντος», έχουν συντελεστεί τα μεγαλύτερα εγκλήματα!


Δεν υπάρχει μέρα που η κα Μπιρμπίλη και το ΥΠΕΚΑ να μην φροντίσει με κάθε τρόπο να συμβάλλει στην κοινωνική αναστάτωση της χώρας με τις αποφάσεις της ή πολύ περισσότερα με τους σχεδιασμούς της! Αυτή τη φορά, πρόκειται για την τροποποίηση της κοινής υπουργικής απόφασης 168040, η οποία καθορίζει τις ζώνες υψηλής παραγωγικότητας, με προσθήκη – τροπολογία στο νομοσχέδιο «Διατήρηση της βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στην Βουλή στις 8-2-2011. Εάν ισχύσουν οι νέες διατάξεις, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος να παύσει κάθε οικοδομική δραστηριότητα, όχι μόνο στις περιοχές της Natura, αλλά και στην πεδινή ζώνη, δηλαδή έξω από την πόρτα μας!

Γι` αυτό και προς την σωστή κατεύθυνση κινείται με στοχευόμενες ενέργειες της πλέον η νέα Δημοτική Αρχή Ορχομενού προκειμένου να προλάβει τις εξελίξεις όσον αφορά τροποποίηση του Νόμου Μπασιάκου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Orchomenos Press, ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Κώστας Ξηρογιάννης με την συνδρομή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ορχομενού ετοιμάζει τον πλήρη φάκελο που απαιτείται προκειμένου να τον καταθέσει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ώστε η επαρχιακή οδός Κάστρου – Ορχομενού σήμερα, να χαρακτηριστεί «ως Εθνικό Δίκτυο». Μ` αυτόν τον τρόπο και πατώντας σε ανάλογες αποφάσεις του τ. Υπουργού κ. Γιώργου Σουφλιά, η περιοχή μας θα καταφέρει να «ξεφύγει» από την καταδίκη που μας ετοιμάζει η κα Μπιρμπίλη. Πρόκειται για μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει το 2008 ο πρώην Δήμαρχος κ. Υπερήφανος, η οποία όμως δεν ολοκληρώθηκε.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο χαρακτηρισμός μιας περιοχής ως γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας σημαίνει ότι απαγορεύεται η άσκηση οποιασδήποτε άλλης δραστηριότητας εκτός της γεωργικής, ακόμη και η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών. Επίσης, απαγορεύεται η κατάτμηση αγροτεμαχίων είτε η πώλησή τους, χωρίς άδεια της οικείας Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης! Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, γιατί η περιοχή του Ορχομενού, για παράδειγμα, χαρακτηρίζεται ως υψηλής παραγωγικότητας, με αποτέλεσμα τελικά, να θεωρείται κουσούρι η δραστηριότητα στην περιοχή μας.
Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα ο τόπος μας να οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο μαρασμό, αφού η ανάπτυξη θα είναι πολύ περιορισμένη και όπως είναι φυσικό η νεολαία θα τα εγκαταλείψει και θα αναζητήσει αλλού την τύχη της!

Δεν υπάρχουν σχόλια: