Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Μιχ. Γιαννάκης: Ο Πρωθυπουργός και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ διαψεύδουν τον εαυτό τους και στην περίπτωση της ΛΑΡΚΟ



Σφοδρή επίθεση εναντίον του Πρωθυπουργού για την διάσταση μεταξύ προεκλογικών εξαγγελιών και κυβερνητικών δράσεων εξαπολύει ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ.

Ο Μιχάλης Γιαννάκης επιτίθεται εναντίον των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που ενώ προεκλογικά κατήγγειλαν την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, σήμερα που η κυβέρνηση τους με συνοπτικές διαδικασίες προχωρά στην εκποίηση της εταιρίας, σιωπούν προκλητικά. «Τα ίδια στελέχη που καταφέρονταν με μένος εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης για δήθεν μεθόδευση ξεπουλήματος της ΛΑΡΚΟ, από τα κυβερνητικά πλέον έδρανα, όχι μόνο έχουν αποφασίσει την πλήρη ιδιωτικοποίηση της εταιρίας, αλλά χωρίς καμία διαβούλευση με τους εργαζόμενους της επιχείρησης, έχουν λάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις έναντι των διεθνών δανειστών μας για την πλήρη εκποίηση της ΛΑΡΚΟ» τονίζει στην ερώτησή του ο Μιχάλης Γιαννάκης και καλεί την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει με ποιο τρόπο θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα ασφαλιστικά κεκτημένα των εργαζομένων της επιχείρησης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ: Υπουργό Οικονομικών, Αθήνα, 20 Απριλίου 2011
ΘΕΜΑ: «Ασυνέπεια σε σχέση με την πώληση της ΛΑΡΚΟ ΑΕ»
Kύριε Υπουργέ,

Ο ίδιος ο κύριος Παπανδρέου, στην προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στη Λαμία, είχε δεσμευτεί ότι η ΛΑΡΚΟ θα μείνει εξολοκλήρου στο δημόσιο, αναγνωρίζοντας την στρατηγική της σημασία για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Αντίστοιχες δεσμεύσεις είχαν αναλάβει όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο αρμόδιος τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ και σημερινός υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης κος Μ. Χρυσοχοΐδης κατά την επίσκεψή του στην ΛΑΡΚΟ, την περίοδο που βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Τα ίδια στελέχη που καταφέρονταν με μένος εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης για δήθεν μεθόδευση ξεπουλήματος της ΛΑΡΚΟ, από τα κυβερνητικά πλέον έδρανα, όχι μόνο έχουν αποφασίσει την πλήρη ιδιωτικοποίηση της εταιρίας, αλλά χωρίς καμία διαβούλευση με τους εργαζόμενους της επιχείρησης, έχουν λάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις έναντι των διεθνών δανειστών μας για την πλήρη εκποίηση της ΛΑΡΚΟ. Πιο συγκεκριμένα, οι δεσμεύσεις που αποτυπώνονται στον Προϋπολογισμό του 2011, προβλέπουν την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ εντός του 4ου τριμήνου του 2011. Αντίστοιχες δεσμεύσεις υπάρχουν και στα Επικαιροποιημένα Μνημόνια που έχει υπογράψει μέχρι τώρα ο Υπουργός Οικονομικών καθώς επίσης στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που πρόκειται να παρουσιάσει στις 15 Μαΐου, σύμφωνα τουλάχιστον με τα δημοσιεύματα του Τύπου. Εκτός από ασυνεπής προς τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού, η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, με τον τρόπο που μεθοδεύεται, εγείρει ζητήματα διαφάνειας, αφού δεν έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση με τους εργαζομένους για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και τα ασφαλιστικά τους κεκτημένα. Την ίδια ώρα, στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο πολλαπλασιάζονται οι φωνές για την επιλογή συμβούλου με την διαδικασία fast track.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΩΝ, ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
-Συνάδουν οι υπογραφές που ήδη έχει βάλει για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ με τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ;
- Πότε θα έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία ιδιωτικοποίησης της εταιρίας;
-Πως θα εξασφαλιστούν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας και τα ασφαλιστικά κεκτημένα των εργαζομένων; Θα αναληφθούν οι σχετικές υποχρεώσεις από τον «Στρατηγικό Επενδυτή» που θα εισέλθει στην ΛΑΡΚΟ;
-Θα ακολουθήσει η κυβέρνηση την κοινοβουλευτική οδό για την επικύρωση της ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ;
-Έχει επιλεγεί από την κυβέρνηση ο Σύμβουλος Αποκρατικοποίησης; Αν ναι, ποιος είναι; Αν όχι, ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί για την επιλογή του;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: