Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ανοικτή πρόσκληση από τη ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ στη σύσκεψη της Πέμπτης στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Τα λαϊκά στρώματα ζουν καθημερινά στο «πετσί» τους την αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε., τρόϊκας με την ουσιαστική συναίνεση της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ. Η κυβέρνηση μετά τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις σχολείων, δομών πρόνοιας κ.λ.π. με όχημα τον «Καλλικράτη», έχει κηρύξει διωγμό σε ό,τι έχει απομείνει από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και τις παροχές για το λαό. Έτσι δεν είναι κεραυνός εν αιθρία η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Λιβαδειάς και η υπαγωγή του στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας.
Τι προωθεί η κυβέρνηση; Θέλει να απαλλάξει το κράτος από τις δαπάνες για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του λαού, χωρίς να θίξει τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Το 2009, μέσα στην κρίση τα συνολικά κέρδη των 116 μεγαλύτερων φαρμακευτικών εταιρειών ήταν 516 εκατομμύρια €. Το κόστος στην υγεία το δημιουργούν τα κέρδη των βιομηχανιών του φαρμάκου, του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, του υγειονομικού και αναλώσιμου υλικού. Γι’ αυτό το μεταφέρει στους εργαζόμενους, με τη φορολογία, τις εισφορές, μέσα από τα ασφαλιστικά ταμεία, τις πληρωμές για φάρμακα και εξετάσεις, το εισιτήριο-χαράτσι των 5 €. Οι περιπτώσεις διαφθοράς, που γνωρίζουμε ότι συμβαίνουν , μπορούν να απομονωθούν όταν εκλείψει η επιχειρηματική δραστηριότητα και ο υγειονομικός είναι μόνιμος, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ενταγμένος σ’ ένα πλήρως αναπτυγμένο δημόσιο σύστημα υγείας, με αξιοπρεπή μισθό , συνθήκες εργασίας και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
Τα αντιλαϊκά μέτρα περιλαμβάνονται στα προγράμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πολύ πριν την κρίση και τώρα επιταχύνεται η εφαρμογή τους. Τα κόμματα του ευρωμονόδρομου λένε ψέματα ότι επιβάλλονται από την Τρόϊκα, ότι είναι αποτέλεσμα κατοχής ή υποτέλειας της κυβέρνησης. Κρύβουν ότι για την κρίση ευθύνεται η καπιταλιστική ανάπτυξη, η αναρχία στην παραγωγή, ο ανταγωνισμός και η υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων που έχουν κίνητρο το καπιταλιστικό κέρδος.
Τι συμφέρει το λαό; Να απορρίψει τα ιδεολογήματα και τους εκβιασμούς του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ , των κομμάτων της ΕΕ και της πλουτοκρατίας. Να σηκώσει το μπόϊ του , να φοβίσει όσους τον φοβίζουν , να διεκδικήσει ολάκερη την ζωή του και την ζωή των παιδιών του, να κάνει ο ίδιος κουμάντο στον τόπο του, που τον ποτίζει με ιδρώτα και αίμα …
Þ Να συντονίσουμε τα βήματά μας οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικρέμποροι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, τον Σύλλογο Γυναικών Επαρχίας Λιβαδειάς (ΟΓΕ)
Για να αναδείξουμε το θέμα του Νοσοκομείου στις πραγματικές διαστάσεις που έχει , για να οργανώσουμε την πάλη
πάρε μέρος στην σύσκεψη ,
την Πέμπτη 26 του Μάη στις 8μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς
ü Όχι μόνο να μην υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο της Λιβαδειάς αλλά να αναβαθμιστεί.
ü Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό , πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
ü Να εξοπλιστούν όλες οι μονάδες με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα, ώστε να προσφέρουν πλήρεις και ασφαλείς υπηρεσίες όλο το 24ωρο.
ü Να έχουν όλοι πλήρεις σύγχρονες και δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας , χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
ü Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση.
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: