Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Δήλωση Α.Χειμάρα για τα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης και το επικείμενο Μνημόνιο Β΄



Ο κος Αθ. Χειμάρας δήλωσε :
1. Τα οικονομικά μέτρα του Μνημονίου απέτυχαν εντελώς.
· Αυτό αποδεικνύεται από τα οικονομικά αποτελέσματα, βάσει των οποίων η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει και δεύτερο Μνημόνιο (2) προκειμένου να μας δοθεί η 5η δόση του δανείου.
· Το κακό είναι ότι όλα τα μέτρα που πάρθηκαν ήταν αντιαναπτυξιακά και το μόνο που κατάφεραν είναι :
· Να κάνουν στη μεγάλη τους πλειοψηφία τους Έλληνες – κυρίως εργαζόμενους – συνταξιούχους και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις φτωχότερους , γιατί η Κυβέρνηση αντί να εισπράξει από τους έχοντες και φοροδιαφεύγοντες , επιτέθηκε στα μικρά και μεσαία εισοδήματα των Ελλήνων.
· Αποτέλεσμα:
· Κλείσιμο χιλιάδων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
· Διπλασιασμός της ανεργίας
· και κατακόρυφη αύξηση του Δημοσίου χρέους
2. Τα νέα μέτρα που ετοιμάζονται δυστυχώς είναι παρόμοια με τα προηγούμενα, που σημαίνει ότι είναι δεδομένη και η νέα αποτυχία τους.
· με κίνδυνο για τη χρεοκοπία της Ελλάδας .
3. Το χειρότερο είναι ότι ακόμη και τα προσκείμενα στην
Κυβέρνηση Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καθημερινά τονίζουν εμπεριστατωμένα ότι και το νέο Πρόγραμμα ( Μνημόνιο 2 ) δεν πρόκειται να φέρει ανάκαμψη, αλλά χρεοκοπία.
4. Σας θυμίζω, ότι είναι η πρώτη φορά, που η χώρα μας ζημιώνεται σε λιγότερο από 2 χρόνια τόσο πολύ.
· Είναι η πρώτη φορά που Κυβέρνηση παίρνει μέτρα με τα οποία διαφωνεί και το ½ περίπου του Υπουργικού Συμβουλίου και όλα τα άλλα πολιτικά κόμματα.
· Είναι η πρώτη φορά που η Κυβέρνηση, ψηφίζει Νόμους – κατά παραγγελία ξένων παραγόντων, τους οποίους δεν εφαρμόζει. Δηλαδή λέει ναι σε όλα στη τρόικα αλλά ταυτόχρονα ναι και στους συνδικαλιστές που είναι αντίθετοι στο Νομοσχέδιο.
· Είναι η πρώτη φορά που Κυβέρνηση δια του Πρωθυπουργού εξαγγέλλει , με έμφαση, θέσεις υπέρ κοινωνικών ομάδων, ή ότι δεν πρόκειται εργαζόμενοι και συνταξιούχοι να υποστούν νέες μειώσεις των αποδοχών τους και σε λίγο καιρό να γίνεται το αντίθετο.
· Θεωρώ ότι από το 81 μέχρι σήμερα όλες οι Κυβερνήσεις έχουν ευθύνη για το Δημόσιο χρέος , αλλά η σημερινή , κατάφερε σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα , να ζημιώσει τόσο πολύ την οικονομία και τους Έλληνες πολίτες
· Προτείνω δια του ψηφίσματος, να στείλουμε μήνυμα στην Κυβέρνηση και σε όλες τις Πολιτικές δυνάμεις του τόπου, ότι οι Έλληνες ( Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις – εργαζόμενοι και συνταξιούχοι ) δεν αντέχουν άλλη επίθεση στα εισοδήματά τους.
· Η φορολογία θα πρέπει να μειωθεί, τα χαμηλά εισοδήματα να ενισχυθούν και η άνοδος της οικονομίας να προκύψει από την ανάπτυξη.
· Με την αξιοποίηση των Κοινοτικών προγραμμάτων , την είσπραξη της εσοδοφοροδιαφυγής και τη στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: