Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση για το έργο Θίσβη – Καναβάρι



Κλέαρχος Περγαντάς Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας :
«Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Θίσβη – Κανάβαρι, προϋπολογισμού 35.106.273 €»

Με τη συνεργασία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά και της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας Καλλιόπης Γερακούδη, υπογράφηκε, με τροποποίηση της απόφασης ένταξης, η χρηματοδότηση του έργου «Κατασκευή οδού Κανάβαρι – Διασταύρωση Θεσπιών – Δομβραίνα – Θίσβη – Πρόδρομος (με παράκαμψη Δομβραίνας). Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 35.106.273 €.

Πρόκειται για την ολοκλήρωση ενός πολύ σημαντικού άξονα για τη Βοιωτία, που η κατασκευή του, έχει προχωρήσει και έχει αποδώσει σε κυκλοφορία 17 χιλιόμετρα δρόμου (από τον Πρόδρομο έως τη διασταύρωση στο Νεοχωράκι). Με τη νέα εργολαβία η οποία θα προκηρυχθεί άμεσα θα ολοκληρωθεί το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου έως τη διασταύρωση Κανάβαρι, έξω από τη Θήβα, καθώς και οι υπολειπόμενες εργασίες (τελικές ασφαλτικές στρώσεις και διευθετήσεις) σε όλο το μήκος του δρόμου.
Όπως είναι γνωστό οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχίας Βοιωτίας, υλοποίησαν ένα μεγάλο, σύνθετο και με πολλές δυσκολίες έργο, το οποίο διακόπηκε λόγω διάλυσης της εργολαβίας. Ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, συντονίζοντας τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και με διαρκή μέριμνα και παρεμβάσεις, δρομολόγησε την εξέλιξη του έργου, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχιση της χρηματοδότησής του, η υλοποίησή του και η ολοκλήρωσή του.
«Έχουμε σήμερα την εξαιρετική κατάληξη μιας εντατικής και επίμονης διαδικασίας, προκειμένου να ολοκληρώσουμε το συντομότερο δυνατό τον υπό κατασκευή οδικό άξονα Θίσβη – Κανάβαρι», επισημαίνει ο κ. Περγαντάς, τονίζοντας : «Είναι ένα πολύ μεγάλο και πολύ σημαντικό έργο για τη Βοιωτία, που δημιουργεί νέες συνθήκες για την οικονομικο – κοινωνική και τουριστική ανάπτυξη στη νότια πλευρά της Βοιωτίας. Ένα έργο που προγραμματίσαμε, ξεκινήσαμε και υλοποιήσαμε ένα μεγάλο τμήμα του ως Νομαρχία Βοιωτίας και που θα ολοκληρώσουμε πλέον ως αιρετή Περιφέρεια. Μέσα από μια διαρκή προσπάθεια και συνεργασία με τις υπηρεσίες και τη Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, φτάνουμε σήμερα να έχουμε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για να συνεχίσουμε. Ξεπερνώντας διαδοχικές δυσκολίες με την αρχαιολογία και με μελέτες έτοιμες, το έργο πλήρως ώριμο για να προχωρήσουμε άμεσα στην επαναδημοπράτησή του. Με την κατασκευή του, ο οδικός άξονας Θίσβη – Κανάβαρι, συνολικού μήκους 37 χιλιομέτρων, θα είναι ένας σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος, που θα μας δώσει την ικανοποίηση της ολοκλήρωσης ενός μεγάλου, αναγκαίου και ποιοτικού έργου για τους πολίτες και την ανάπτυξη του τόπου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: