Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Η κινητικότητα γύρω από την πολιτισμική μας κληρονομιά συνεχίζεται…







«Με αφορμή το τρίτο θέμα του ΔΣ που θα συζητηθεί – με εισήγηση του Προέδρου του ΔΣ κ. Παναγιώτη Υπερήφανου - την ερχόμενη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009 και αφορά την ονομασία του χώρου μπροστά από τον τάφο του Μινύου «Σε πάρκο Ερρίκου και Σοφίας Σλήμαν», καλό θα ήταν να ρίξουμε μια ματιά – από διάφορες πηγές - στη ζωή του Ερρίκου Σλήμαν (1822-1890), του ανθρώπου με την αχαλίνωτη φαντασία που υπήρξε πρωτοπόρος ερευνητής της Τροίας, της Τύρινθας, του Ορχομενού και των Μυκηνών»… είχαμε γράψει στην ανάρτησή μας με τίτλο «Πρόταση από τη πλειοψηφία για ονομασία πάρκου «Ερρίκου και Σοφίας Σλήμαν» στο προσεχές ΔΣ»
http://orchomenos-press.blogspot.com/2009/09/blog-post_3958.html περίπου δύο χρόνια πριν! Αξία έχει επίσης να ξαναθυμηθείτε και την ανάρτηση με τίτλο «Τι είπε ο Πρόεδρος του ΔΣ για το Πάρκο Σλήμαν...»
http://orchomenos-press.blogspot.com/2009/10/blog-post_5823.html, επίσης την ίδια περίοδο! Γιατί τα αναφέρουμε αυτά; Για να θυμηθούμε:
Α) Πως παρθενογένεση στον κόσμο αυτό δύσκολα θα υπάρξει, με αφορμή και την χθεσινοβραδινή εκδήλωση – ομιλία στην πόλη μας από τον κ. Κώστα Τσάπρα που ζήτησε – μεταξύ άλλων – όπως πληροφορηθήκαμε από αναγνώστες μας να ονομαστεί μια κεντρική οδός «Ερρίκος και Σοφία Σλήμαν»! Ο κ. Τσάπρας – μόνιμος κάτοικος Αθηνών αλλά ποτέ ουσιαστικά «απόδημος» μίλησε στην αίθουσα του ΔΣ του Δήμου Ορχομενού για την αναγκαιότητα ίδρυσης Αρχαιολογικού Μουσείου στην πόλη μας. Το Orchomenos Press για επαγγελματικούς λόγους ήταν αδύνατον να παραστεί στην ομιλία αυτή (μακάρι ο κ. Τσάπρας να μας στείλε έστω την ομιλία του).
Β) Για να «δικαιώσουμε» όλους όσους υποστηρίζουν πως οι προσπάθειες των δημοσίων προσώπων της πόλης μας για την ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομίας χάνεται μεν στο χρόνο αλλά έχει και συνέχεια… όπως έχει όμως και ονοματεπώνυμο!
και Γ) Για να φανερώσουμε πως τόσο εκείνοι που ζουν στην πόλη μας αλλά πολύ περισσότερο, καμιά φορά, εκείνοι που για προσωπικούς, οικογενειακούς και επαγγελματικούς λόγους δεν ζουν πια στην γενέτειρά τους ονειρεύονται μια μέρα ο Ορχομενός να βρει την θέση που του αξίζει μέσα στην πολιτισμική ζωή της Βοιωτίας, της Στερεάς και της χώρας γενικότερα! Μακάρι τόσο η παρούσα άλλα και οποιαδήποτε άλλη Δημοτική Αρχή στο μέλλον να καταφέρει να αναδείξει τους θησαυρούς μας και πείσει τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες πως ο Ορχομενός έπρεπε να έχει τουλάχιστον ένα Μουσείο, αν όχι αρχαιολογικό απαραίτητα, αλλά τουλάχιστον ένα «ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» εξ` αιτίας της διαρκούς κατοίκησής του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: