Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Διοικητική συνένωση των νοσοκομείων Λιβαδειάς-Θήβας-Άμφισσας



Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας , κατά της υποβάθμισης του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, πραγματοποίησαν φορείς της περιοχής. Δύο λεωφορεία μετέφεραν τους διαμαρτυρόμενους στη Αθήνα, που ευελπιστούσαν σε ευτυχή κατάληξη της «απόβασης» τους, καθώς τις τελευταίες ημέρες, άτομα απο το περιβάλλον του βουλευτή Β. Τόγια, διέρρεαν οτι η πρόταση του καθηγητή Λ. Λιαρόπουλου δεν θα εφαρμοσθεί και το νοσοκομείο Λιβαδειάς θα αποτελέσει το διοικητικό κέντρο ενος κύκλου που θα περιλαμβάνει και τα νοσοκομεία Θήβας και Άμφισσας.
Η επιβεβαίωση ήρθε απο τον υφυπουργό Μ. Τιμοσίδης, που δέχθηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία των διαμαρτυρόμενων. Συμμετείχαν οι δήμαρχοι Λεβαδέων Ν. Παπαγγελής και Ορχομενού Κ. Ξηρογιάννης, οι βουλευτές Β. Τόγιας κια Μ. Γιαννάκης, οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δ.Σ Γ. Πούλου και Ν. Κοτσικώνας, ο πρόεδρος του Ε.Κ Ι. Σταθάς, ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Γ. Βαρβαράκης.
«Είναι πολύ αξιόλογο νοσοκομείο, με καλό δυναμικό και δεν έχει να φοβάται τίποτα από τη νέα αλλαγή που θέλουμε να κάνουμε στη χώρα» δήλωσε ο κ. Τιμοσίδης που ξεκαθάρισε οτι η πρόταση του καθηγητή Λ.Λιαρόπουλου, για τις συνενώσεις των νοσοκομείων, δεν είναι δεσμευτική για την ηγεσία του υπουργείου.
«Με τις συνενώσεις και συνδιοικήσεις κάνουμε μία προσπάθεια να μειώσουμε τις περιττές σπατάλες, για να καταφέρουμε να έχουμε ένα αξιόπιστο εθνικό σύστημα υγείας» τόνισε ο υφυπουργός χωρίς ωστόσο να δεσμευθεί στα αιτήματα που του υποβλήκαν για την αναβάθμιση του νοσοκομείου.
Το «σενάριο» που φαίνεται να υιοθετείται από το Υπουργείο είναι, η διοικητική συνένωση των νοσοκομείων Άμφισσας και Θηβών με διοικητική έδρα το Γ.Ν. Λιβαδειάς, μιας και όπως μας διαβεβαίωσε και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Τόγιας η συνένωση των νοσοκομείων Λιβαδειάς –Χαλκίδας ανήκει στο παρελθόν.
Οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν μετά την 1η Ιουλίου. Πηγή http://www.siriosfm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: