Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Στις κάλπες οι δήμοι για τα περιφερειακά όργανα


Φωτιά πήραν οι κομματικοί μηχανισμοί μετά τη δημοσιοποίηση του Π.Δ για την εκλογή των περιφερειακών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με το διάταγμα, οι εκλογικές διαδικασίες στα δημοτικά συμβούλια θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα σε δέκα ημέρες. Αυτό σημαίνει οτι μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσουν προκειμένου να εκλέξουν αντιπροσώπους για τη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων.

Στη Στερεά Ελλάδα το παρασκήνιο είναι έντονο όσον αφορά τη διαμόρφωση των εκλογικών μετώπων. Οι αριθμοί δείχνουν υπεροχή της Ν.Δ, όμως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Στερεά έχει παράδοση στους αυτοχειριασμούς.

Στο ΠΑΣΟΚ οι εσωτερικές διεργασίες έχουν ξεκινήσει με επικρατέστερους υποψήφιους για την ηγεσία της Περιφερειακής Ένωσης, το δήμαρχο Λεβαδέων Ν. Παπαγγελή, το δήμαρχο Τανάγρας Β. Γεωργίου και το δήμαρχο Λοκρών Ν. Λιόλιο.

Το κακό για το ΠΑΣΟΚ είναι ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για ευρύτερες συνεργασίες, με άλλους πολιτικούς χώρους, όπως στο παρελθόν. Για την τελική επιλογή, λόγο θα έχουν τα κεντρικά όργανα, όπου ο δήμαρχος Λεβαδέων έχει ισχυρές προσβάσεις. Αγκάθι οι διαταραγμένες σχέσεις, που φημολογείται ότι έχει, με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Κ. Περγαντά.

Για τους έξι δήμους της Βοιωτίας, εκτός από τους δημάρχους , θα εκλεγούν αναλυτικά:

Δ. Αλιάρτου 1 αντιπρόσωπος απο την πλειοψηφία και 1 απο τη μειοψηφία του Δ.Σ

Δ. Διστόμου-Αράχωβας- Αντίκυρας, απο 1

Δ. Θηβαίων 4 από την πλειοψηφία, 2 απο τη μειοψηφία

Δ. Λεβαδέων επίσης 4 και 2

Δ. Ορχομενού απο 1

Δ Τανάγρας 2 και 2.

Πηγή www.siriosfm.gr


Το Orchomenos Press σας υπενθυμίζει με... νόημα, δύο σχετικές παλαιότερες αναρτήσεις τους

Δεν υπάρχουν σχόλια: