Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Χαιρετισμός του Προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Στερεάς Ελλάδας στην εκδήλωση χωρών Βίσεγκραντ στη Λιβαδειά


Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Επιμελητηρίου Βοιωτίας,
Αξιότιμοι Κύριοι εκπρόσωποι των φίλων χωρών της ομάδας ΒΙΣΕΓΚΡΑΝΤ,Της Πολωνίας, της Τσεχίας, της Σλοβακίας, και της Ουγγαρίας.
Κυρίες και κύριοι.
Είναι εξαιρετική τιμή για μας να σας υποδεχόμαστε εδώ στη Λιβαδειά, προκειμένου να μας παρουσιάσετε τις Χώρες σας, την οικονομία σας, τους στόχους σας και τη προοπτική τους.
Είναι σημαντική ευκαιρία να ενημερωθούμε από πρώτο χέρι και από επίσημα χείλη για τα επιτεύγματά σας, να κατανοήσουμε τον τρόπο και τη διαδικασία μέσα από την οποία φθάσατε στο σήμερα, και έτσι να ανιχνεύσουμε τις δυνατότητες εφαρμογής παράλληλων διαδρομών.
Κυρίες και κύριοι:
Σας υποδεχόμαστε σε μία εποχή που η χώρα μας δοκιμάζεται σκληρά από την κορυφωμένη για εμάς χρηματοπιστωτική κρίση. Σε μία εποχή που προέχει η Διάσωση της Χώρας μας από τη χρεοκοπία, η επιβίωση των επιχειρήσεων, η διατήρηση των θέσεων εργασίας που έχουν απομείνει και η αναζήτηση όχι μόνο από την πλευρά του κράτους αλλά και από την πλευρά του ιδιωτικού τομέα, νέων προοπτικών και νέων κατευθύνσεων.
Η από δεκαετίες αλόγιστη κατασπατάληση των πενιχρών πόρων της χώρας μας η συμπλήρωση της με δανεικά, συνοδευόμενη από την απρονοησία την αδυναμία και την απροθυμία μας να στήσουμε τις προϋποθέσεις τους μηχανισμούς και τα κίνητρα προσέλκυσης νέων άμεσων επενδύσεων από το εξωτερικό, παράλληλα με τη λήψη μέτρων στήριξης και προώθησης των εγχώριων παραγωγικών μονάδων, που όχι μόνο θα αύξαναν το Εθνικό προϊόν, αλλά θα δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις δημιουργίας πλεονασμάτων, είναι οι αιτίες της σημερινής δεινής θέσης της Χώρας μας και των πολιτών της.
Είναι λοιπόν ,γνωστοί πλέον οι λόγοι που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.
Είναι πλέον η ώρα της μεγάλης κινητοποίησης όλων των παραγωγικών τομέων της Ελλάδας.
Έχουμε ήδη κατανοήσει, πιστεύω, ότι οι έννοιες απόδοση ,παραγωγικότητα, οικονομικότητα, δεν μπορούν πλέον να απουσιάζουν όχι μόνο από το λεξιλόγιο αλλά και από την καθημερινή πρακτική και την καθημερινή λειτουργία όλων των εργαζομένων και των στελεχών τόσο του ιδιωτικού όσο , κυρίως ,του Δημόσιου τομέα.
Έχουμε όλοι πλέον κατανοήσει ότι η ανάπτυξη είναι ο μοναδικός δρόμος για να ορθοποδήσει ο τόπος, να αυξήσει το παραγόμενο προϊόν ,να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να δημιουργήσει νέο υγιούς προέλευσης πλούτο. Όχι απλώς διαθέσιμα, που διαχέονται προς την κατανάλωση, και προέρχονται από δανεικά.
Ο μοναδικός αυτός δρόμος είναι δύσκολος .Απαιτεί αφοσίωση, απαιτεί υπομονή και επιμονή, αλλά κυρίως απαιτεί συνέπεια, ποιότητα, ευρηματικότητα και καινοτομία.
Είμαι όμως βέβαιος ότι η Ελληνική επιχείρηση, που η μαχητικότητα της διατρανώνεται πάντα μπροστά στο κίνδυνο, θα ενεργοποιηθεί για μία ακόμη φορά και με τον τρόπο αυτό θα προχωρήσουμε στη μάχη της εξωστρέφειας ,όπου με όπλο το επώνυμο Ελληνικό προϊόν θα προσπαθήσει να ανοίξει νέες αγορές όπου θα καθιερει τα προϊόντα της .
Κοντά μας σήμερα, κυρίες και κύριοι, εκτός υμών των υψηλών φιλοξενουμένων μας διακρίνω την παρουσία πολλών στελεχών που εκπροσωπούν πολύ αξιόλογες Βοιωτικές βιομηχανίες από αυτές που συμβάλουν αποφασιστικά στη διαμόρφωση του εισοδήματος της Βοιωτίας, που είναι κατ΄εξοχήν εξαγωγικές επιχειρήσεις και στις οποίες θα δοθεί, πιστεύω, η ευκαιρία να έλθουν σε επαφή μαζί σας προκειμένου να ανταλλάξετε απόψεις και να διερευνήσετε τις δυνατότητες συνεργασίας και ανάπτυξης εμπορικών σχέσεων μεταξύ των επιχειρήσεων των Χωρών μας, που είναι και το ζητούμενο της σημερινής εκδήλωσης.
Τελειώνοντας σας καλωσορίζω στη Βοιωτία, και εύχομαι καλή επιτυχία για την συνάντησή μας
Ευχαριστώ.


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΔΟΥΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: