Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Οι προτάσεις της ΝΔ για το νέο φορολογικό σύστημα







Μια ημέρα ύστερα από την ψήφιση ενός ακόμη πολυνομοσχεδίου που καταρρακώνει κεκτημένα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και εργαζομένων με απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ολοκληρώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι η συνάντηση στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας (Λ. Συγγρού 340, αίθουσα 02), για την προβολή της πρότασής «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ» η οποία αποτελεί συνέχεια, περαιτέρω ανάλυση και εξειδίκευση των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας για το φορολογικό σύστημα της χώρας, όπως αυτές παρουσιάστηκαν με την ομιλία του Προέδρου Αντώνη Σαμαρά, στο Ζάππειο Μέγαρο το Μάιο του 2011.

Την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας της Ν.Δ. και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γ. Βρούτσης, παρουσία πολλών κορυφαίων στελεχών και τομεαρχών.

τομεακά για ένα νέο φορολογικό σύστημα, με βασικούς άξονες τη μείωση των κινήτρων φοροδιαφυγής, την επιβολή ενός «απρόσωπου συστήματος» αυστηρών ποινών για όσους φοροδιαφεύγουν και τη μείωση των περιθωρίων φοροδιαφυγής με «εισπρακτικό μηχανισμό, που θα ελαχιστοποιεί την επαφή φορολογούμενου με τις φορολογικές αρχές» αξιοποιώντας την τεχνολογία στην καταγραφή και παρακολούθηση της οικονομικής δραστηριότητας, με ταυτόχρονη μείωση των φορολογικών συντελεστών παντού.

Την πρόσκλησή τους είχαν αποδεχθεί - μεταξύ άλλων - και κορυφαία μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας σε υψηλό επίπεδο, όπως ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Γιώργος Κασιμάτης, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Καρελάς αλλά και εκπρόσωποι της Περιφέρειάς μας όπως ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕΕ και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο Αν. Γραμματέας Οργανωτικού για τις ΜμΕ κ. Κ. Αρβανίτης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας, ο Πρόεδρος της ΔΑΚΜΕ Βοιωτίας και Γραμματέας της ΝΟΔΕ Βοιωτίας κ. Γιώργος Λιανός, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: