Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Στο δρόμο της ενθάρρυνσης της καινοτομίας το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας!





Σε εξέλιξη θα είναι μέχρι αργά σήμερα το απόγευμα η επιτυχημένη ημερίδα με θέμα « Η Δημοκρατική και Συμμετοχική Αξιολόγηση και Χρηματοδότηση της Καινοτομίας » που διοργανώνει η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.

Κεντρικοί ομιλητές είναι ο κ. Χαράλαμπος Μπότσαρης, Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστήμιου Στερεάς της Λιβαδειάς και Επιστημονικός Υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, ο κ. Ανδρέας Στεφανίδης, Γενικός Γραμματέας ΟΕΣΥΝΕ, o Ευάγγελος Αχιλλοπουλος, Επικεφαλής της ομάδας θεσμικών παρεμβάσεων και μελετών ΟΕΣΥΝΕ και ο Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, Διευθυντής Μάρκετινγκ στην Starter Fun.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του και απεύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας κ. Νίκος Κουδούνης, ο Πρόεδρος του ΕΠΒ και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕΕ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης καθώς ο κ. Βασίλης Παπαλάμπρος εκ μέρος του Δήμου Λεβαδεών , ενώ παρόντες ήταν ακόμη ο Β` Αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Κορογιάννος, ο Οικονομικός Επόπτης του ΕΠΒ κ. Λουκάς Παπαχαραλάμπους, ο Εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Κυρίτσης και ασφαλώς πολλοί επιχειρηματίες από την ευρύτερη περιοχή, ανάμεσα σ` ένα ζωηρότατο και πολυπληθές ακροατήριο φοιτητών του Τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης (Λιβαδειά) του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.

Οι επιμέρους στόχοι της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι οι εξής :

 Η ανάδειξη της αναγκαιότητας δημιουργίας και στήριξης διαφανών και δημοκρατικών μηχανισμών

συμμετοχικής αξιολόγησης και χρηματοδότησης καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών και δράσεων

 Η παρουσίαση τέτοιων μηχανισμών που αξιολογούν με διαφάνεια την βιωσιμότητα των καινοτόμων και εξωστρεφών επιχειρηματικών ιδεών, και ακολούθως εγκρίνουν ή όχι τη χρηματοδότηση του.

Ας ακούσουμε τι δήλωσαν στα τοπικά ΜΜΕ οι συμμετέχοντες στην σημερινή ημερίδα του Πανεπιστήμιου Στερεάς Ελλάδας…

Ο κ. Χαράλαμπος Μπότσαρης, Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστήμιου Στερεάς της Λιβαδειάς και Επιστημονικός Υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας...


O Ευάγγελος Αχιλλοπουλος, Επικεφαλής της ομάδας θεσμικών παρεμβάσεων και μελετών ΟΕΣΥΝΕ ...
O κ. Ανδρέας Στεφανίδης, Γενικός Γραμματέας ΟΕΣΥΝΕ...
O Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, Διευθυντής Μάρκετινγκ στην Starter Fun...

καθώς και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας κ. Νίκος Κουδούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: